Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

Een Ceasar salade en dan vooral ook de “echte” originele zonder allerlei toevoegingen is toch wel een favoriet van mij. De dressing met zijn geheel eigen smaak, het vrij simpele karakter en dus ook de pure smaken. Nu had ik zin in pasta en bedacht me waarom maak ik niet een soort Ceasar-pastasaus? En dan lekker met een eitje erbij en wat sla, en zo ontstond er een kommetje romige Ceasar tagliatelle. En ik kan jullie zeggen het smaakte mij prima!

  • verse tagliatelle ( als je echt tijd hebt kun je ze zelf maken)
  • romaine sla
  • een eitje ( of twee)
  • ansjovis
  • citroen
Voor de saus heb je nodig
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram tarwebloem
  • 300 ml melk
  • 150 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • paar druppeltjes worcestersaus saus
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl dijonmosterd
Een kommetje romige Ceasar tagliatelle
Druppel er nog wat citroensap overheen.

En zo maak je het:

-We beginnen met de saus, dit is eigenlijk een hele simpele basis-kaassaus en daar voegen we de “ceasar-smaak” aan toe door de rest van de ingrediënten van de ingrediëntenlijst.

-Smelt eerst de boter in een steelpan en roer er vervolgens de bloem door. Bak deze op lage temperatuur voor een minuutje of 3 en roer dan met een garde de melk erdoor. Hierdoor ontstaat een hele zachte saus. Laat de saus een paar minuten koken en voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer het geheel tot de kaas mooi is gesmolten. Ik heb er geen extra zout aan toegevoegd want er zit ook al zout in de kaas. Laat de kaassaus op lage temperatuur staan.

De pasta maken

Kook de pasta volgens de verpakking en kook het eitje. Hou je van zacht dan een lekker zacht eitje. Snij de romaine sla in reepjes en leg deze in je kommetje.

Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

Een kommetje romige Ceasar tagliatelle
Een lekker kommetje, voor de lunch òf diner.

-Giet de pasta af en en schep deze in de kom. Ten slotte giet je lekker wat kaassaus erop en garneer met een ansjovisje en het ei en druppel er wat citroensap op : Heerlijk Happen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.