Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

Geschatte leestijd: 4 minuten

Een Ceasar salade en dan vooral ook de “echte” originele zonder allerlei toevoegingen is toch wel een favoriet van mij. De dressing met zijn geheel eigen smaak, het vrij simpele karakter en dus ook de pure smaken. Nu had ik zin in pasta en bedacht me waarom maak ik niet een soort Ceasar-pastasaus? En dan lekker met een eitje erbij en wat sla, en zo ontstond er een kommetje romige Ceasar tagliatelle. En ik kan jullie zeggen het smaakte mij prima! tagliatelle recept

Een kommetje romige Ceasar tagliatelle
Druppel er nog wat citroensap overheen.

En zo maak je Een kommetje romige Ceasar tagliatelle:

-We beginnen met de saus, dit is eigenlijk een hele simpele basis-kaassaus en daar voegen we de “ceasar-smaak” aan toe door de rest van de ingrediënten van de ingrediëntenlijst.

-Smelt eerst de boter in een steelpan en roer er vervolgens de bloem door. Bak deze op lage temperatuur voor een minuutje of 3 en roer dan met een garde de melk erdoor. Hierdoor ontstaat een hele zachte saus. Laat de saus een paar minuten koken en voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer het geheel tot de kaas mooi is gesmolten. Ik heb er geen extra zout aan toegevoegd want er zit ook al zout in de kaas. Laat de kaassaus op lage temperatuur staan.

Een kommetje romige Ceasar tagliatelle
Een lekker kommetje, voor de lunch òf diner.

De pasta maken

Kook de pasta volgens de verpakking en kook het eitje. Hou je van zacht dan een lekker zacht eitje. Snij de romaine sla in reepjes en leg deze in je kommetje.

Koken van pasta is een eenvoudig proces, maar er zijn een aantal stappen die je moet volgen om pasta goed te koken. Breng een grote pan water aan de kook en voeg zout naar smaak toe. Zout geeft de pasta smaak.

Voeg de pasta toe aan het kokende water en roer het zachtjes om ervoor te zorgen dat de pasta niet aan elkaar plakt. Laat de pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal duurt het tussen de 8 en 12 minuten, afhankelijk van de grootte en de soort pasta.

Proef regelmatig de pasta om te controleren of hij ‘al dente’ is, wat betekent dat hij nog stevig en niet te zacht is. Let op: overmatig koken van pasta maakt hem slap en smaakloos.

Giet de pasta af en spoel hem onder koud water. Dit zorgt ervoor dat het kookproces stopt en voorkomt dat de pasta blijft plakken.

Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

-Giet de pasta af en en schep deze in de kom. Ten slotte giet je lekker wat kaassaus erop en garneer met een ansjovisje en het ei en druppel er wat citroensap op : Heerlijk Happen een tagliatelle recept!

Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

romige Ceasar tagliatelle

Een Ceasar salade en dan vooral ook de “echte” originele zonder allerlei toevoegingen is toch wel een favoriet van mij. De dressing met zijn geheel eigen smaak, het vrij simpele karakter en dus ook de pure smaken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 32 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 555kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • verse tagliatelle - als je echt tijd hebt kun je ze zelf maken
  • romaine sla
  • 1 ei - of twee
  • ansjovis
  • citroen

Voor de saus heb je nodig

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram tarwebloem
  • 300 ml melk
  • 150 gram Parmezaanse kaas - fijn geraspt
  • worcestersaus saus - paar druppeltjes
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl dijonmosterd

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de saus, dit is eigenlijk een hele simpele basis-kaassaus en daar voegen we de “ceasar-smaak” aan toe door de rest van de ingrediënten van de ingrediëntenlijst.
  • Smelt eerst de boter in een steelpan en roer er vervolgens de bloem door. Bak deze op lage temperatuur voor een minuutje of 3 en roer dan met een garde de melk erdoor. Hierdoor ontstaat een hele zachte saus. Laat de saus een paar minuten koken en voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer het geheel tot de kaas mooi is gesmolten. Ik heb er geen extra zout aan toegevoegd want er zit ook al zout in de kaas. Laat de kaassaus op lage temperatuur staan.

De pasta maken

  • Kook de pasta volgens de verpakking en kook het eitje. Hou je van zacht dan een lekker zacht eitje. Snij de romaine sla in reepjes en leg deze in je kommetje.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Een kommetje romige Ceasar tagliatelle? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

tagliatelle recept Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

8 gedachten over “Een kommetje romige Ceasar tagliatelle”

  1. Pingback: Kip caprese met romige tagliatelle - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Chicken Ceasar met avocado en romaine sla - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Basisrecept klassieke caesar salade - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Noedelsoep met edamame boontjes - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Pesto tagliatelle met kip en spinazie - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Geroosterde tomatensoep en croute - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept