Gebruik jij veel verse kruiden in je keuken? Ik heb eigenlijk altijd wel een aantal potjes met cressen, basilicum, peterselie, tijm en oregano in mijn keuken staan.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden. Doe de zalm in een ovenschaal en giet er een beetje olijfolie overheen. Bak de zalm in 20/25 minuutjes gaar. Haal hem uit de oven en laat afkoelen. ( laat de oven aanstaan voor de filo krokantjes)
Neem een maatbeker erbij en doe hierin eerst de Dijonmosterd en het citroensap. Meng dit en voeg dan langzaam roerend de olijfolie toe. Daarna breng je het op smaak met het zout de peper en het fijn gehakte teentje knoflook. Zet opzij tot gebruik.
Neem een bakblik erbij en leg hier een vel bakpapier op. Leg hier 2 of 3 vellen ontdooit filodeeg op. Besmeer de vellen met olijfolie en strooi er dan bijv sesamzaad, beetje zeezout, peper en wat kruiden op. Zet in de oven tot de vellen mooi geelgoud gebakken zijn. Haal ze eruit en laat afkoelen. De oven kan nu uit.
De salade opmaken
Neem een grote schaal erbij en doe hier eerst de boontjes op. Snij de paprika in hele kleine blokjes en strooi deze over de boontjes. Druppel nu wat dressing over je salade.
Neem een vork erbij en trek de zalm uit elkaar. De makreel moet je van de vis halen tenzij je makreel filet koopt natuurlijk. Verdeel de vis over de salade. Maak het geheel af door hier en daar wat blaadjes zuring te leggen.