We gaan langzaamaan weer naar het voorjaar toe. Bloemetjes, bijtjes, narcissen, tulpen èn lammetjes. Naast het feit dat ze super leuk en wollig zijn ben ik ook erg fan van het vlees van deze beestjes.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
De lamsrack was door de slager al gemarineerd, dat heb ik dus niet zelf hoeven doen. Neem een scherp mes erbij en snij voorzichtig tussen de botjes de lamsrack door. Herhaal dit bij alle botjes. Ik haalde 7 losse stukjes uit deze rack.
Maak de groenten schoon en snij de puntpaprika in ringen. De courgette in plakken en snipper de ui en de knoflooktenen. Verhit een koekenpan en doe er dan wat olijfolie in. Bak de ui en de knoflook en voeg na een paar minuten de courgette en de paprika toe. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schep de tomatenpuree erbij en voeg ongeveer 50 ml water toe. Zet het vuur laag en laat een 15 minuten stoven.
Het lam grillen
Neem je grillpan erbij en laat hem goed heet worden. Doe een heel klein beetje olie in de pan en leg de stukjes lamsrack erin. Grill ze aan beide zijdes tot ze mooi gebakken zijn. Hier hangt het een beetje van je persoonlijke voorkeur af hoe lang je dat doet.
In een aparte koekenpan bak je de champignons / paddestoelen.