Gegrilde lamsrack

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

Geschatte leestijd: 4 minuten

Nu de lente langzaam in zicht komt, kunnen we ons verheugen op de bloeiende bloemetjes, zoemende bijtjes, kleurrijke narcissen en tulpen, en niet te vergeten: lammetjes. Naast het feit dat deze wollige beestjes ontzettend leuk zijn om te zien, ben ik ook een groot fan van hun vlees. Om als lamsvlees te worden aangemerkt, moet het dier maximaal één jaar oud zijn. Het is dan ook niet verrassend dat gerechten zoals een langzaam gestoofde lamsbout of een stuk schouder hier erg in de smaak vallen. Lamsrack marineren uit de oven of van de BBQ.

Een stukje duurder maar zeker een favoriet hier thuis is de lamsrack. Dit is het stuk vlees dat aan de rug van het lam wordt weggesneden, vandaar dat de botjes er nog aan zitten. Onlangs maakte ik een heerlijk gerecht met een gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille. Het was een makkelijk te maken, maar zeer smaakvol gerecht dat hier thuis goed in de smaak viel.

.

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
Perfect gegrilde lamsrack.

En zo maak je de Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille:

De lamsrack was door de slager al gemarineerd, dat heb ik dus niet zelf hoeven doen. Neem een scherp mes erbij en snij voorzichtig tussen de botjes de lamsrack door. Herhaal dit bij alle botjes. Ik haalde 7 losse stukjes uit deze rack.

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
Heerlijke ratatouille en gebakken paddestoelen erbij.

Maak de groenten schoon en snij de puntpaprika in ringen. De courgette in plakken en snipper de ui en de knoflooktenen. Verhit een koekenpan en doe er dan wat olijfolie in. Bak de ui en de knoflook en voeg na een paar minuten de courgette en de paprika toe. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schep de tomatenpuree erbij en voeg ongeveer 50 ml water toe. Zet het vuur laag en laat een 15 minuten stoven.

Het lam grillen

Neem je grillpan erbij en laat hem goed heet worden. Doe een heel klein beetje olie in de pan en leg de stukjes lamsrack erin. Grill ze aan beide zijdes tot ze mooi gebakken zijn. Hier hangt het een beetje van je persoonlijke voorkeur af hoe lang je dat doet.

In een aparte koekenpan bak je de champignons / paddestoelen. lamsrack oven bbq marineren

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
De geur wanneer de boutjes de pan in gaan, water in de mond.

Pak ten slotte een mooie kom of een mooi bord erbij en schep hier eerst wat ratatouille op. Leg de lamsrack erbij en serveer wat gebakken paddestoelen erbij.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

We gaan langzaamaan weer naar het voorjaar toe. Bloemetjes, bijtjes, narcissen, tulpen èn lammetjes. Naast het feit dat ze super leuk en wollig zijn ben ik ook erg fan van het vlees van deze beestjes.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 45 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: lamsrack
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 968kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 lamsrack
 • 1 doosje paddestoelen / champignonmix
 • olijfolie
 • 1/2 courgette
 • 1 witte ui
 • 3 tenen knoflook
 • 1 grote puntpaprika
 • 1 blikje tomatenpuree
 • zout
 • peper
 • Provençaalse kruiden

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • De lamsrack was door de slager al gemarineerd, dat heb ik dus niet zelf hoeven doen. Neem een scherp mes erbij en snij voorzichtig tussen de botjes de lamsrack door. Herhaal dit bij alle botjes. Ik haalde 7 losse stukjes uit deze rack.
 • Maak de groenten schoon en snij de puntpaprika in ringen. De courgette in plakken en snipper de ui en de knoflooktenen. Verhit een koekenpan en doe er dan wat olijfolie in. Bak de ui en de knoflook en voeg na een paar minuten de courgette en de paprika toe. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schep de tomatenpuree erbij en voeg ongeveer 50 ml water toe. Zet het vuur laag en laat een 15 minuten stoven.

Het lam grillen

 • Neem je grillpan erbij en laat hem goed heet worden. Doe een heel klein beetje olie in de pan en leg de stukjes lamsrack erin. Grill ze aan beide zijdes tot ze mooi gebakken zijn. Hier hangt het een beetje van je persoonlijke voorkeur af hoe lang je dat doet.
 • In een aparte koekenpan bak je de champignons / paddestoelen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Lamsrack marineren uit de oven of van de BBQ.

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

2 gedachten over “Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept