Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

We gaan langzaamaan weer naar het voorjaar toe. Bloemetjes, bijtjes, narcissen, tulpen èn lammetjes. Naast het feit dat ze super leuk en wollig zijn ben ik ook erg fan van het vlees van deze beestjes. Om aangemerkt te worden als lamsvlees mag het dier maximaal één jaar oud zijn. Een lamsbout, of een stuk schouder lang stoven, allemaal erg lekker. Een stukje duurder maar zeker favoriet hier thuis is de lamsrack. Dat is het stuk vlees wat bij de rug wordt weggesneden. Vandaar dat de botjes er ook aan zitten. Ik maakte een gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille en dat is zeker een makkelijk maar super smaakvol recept.

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
Perfect gegrilde lamsrack.

Dit heb je nodig:

  • 1 lamsrack
  • 1 doosje paddestoelen / champignonmix
  • olijfolie
  • halve courgette
  • een witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote puntpaprika
  • klein blikje tomatenpuree
  • zout/peper
  • Provençaalse kruiden

En zo maak je het:

De lamsrack was door de slager al gemarineerd, dat heb ik dus niet zelf hoeven doen. Neem een scherp mes erbij en snij voorzichtig tussen de botjes de lamsrack door. Herhaal dit bij alle botjes. Ik haalde 7 losse stukjes uit deze rack.

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
Heerlijke ratatouille en gebakken paddestoelen erbij.

Maak de groenten schoon en snij de puntpaprika in ringen. De courgette in plakken en snipper de ui en de knoflooktenen. Verhit een koekenpan en doe er dan wat olijfolie in. Bak de ui en de knoflook en voeg na een paar minuten de courgette en de paprika toe. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schep de tomatenpuree erbij en voeg ongeveer 50 ml water toe. Zet het vuur laag en laat een 15 minuten stoven.

Het lam grillen

Neem je grillpan erbij en laat hem goed heet worden. Doe een heel klein beetje olie in de pan en leg de stukjes lamsrack erin. Grill ze aan beide zijdes tot ze mooi gebakken zijn. Hier hangt het een beetje van je persoonlijke voorkeur af hoe lang je dat doet.

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille
De geur wanneer de boutjes de pan in gaan, water in de mond.

In een aparte koekenpan bak je de champignons / paddestoelen.

Gegrilde lamsrack op een bedje van ratatouille

Pak ten slotte een mooie kom of een mooi bord erbij en schep hier eerst wat ratatouille op. Leg de lamsrack erbij en serveer wat gebakken paddestoelen erbij: Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *