Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de rode ui en de knoflook fijn. Voeg dit in een kom samen met het kipgehakt.
Voeg hierbij het ei, de ketjap, de havermout, de mosterd, het paprikapoeder en het peper en zout. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Als het erg nat blijft, doe er dan nog een schepje havermout bij.
Vorm er twee mooie ronde burgers van en leg ze even op het keukenpapier. Zo kan er nog wat vocht aan onttrokken worden.
Verwarm in een pan wat olie en voeg hierin de zoete aardappelfrietjes toe. Bak deze in zo’n 10-12 minuten gaar. ( dit kan ook in een aifryer).
Verwarm dan in een andere koekenpan nog wat olie en draai het vuur wat zachter. Leg de burgers in de pan en laat ze aan beiden zijden een paar minuten garen.
Snijd ondertussen de vleestomaat in dikke plakken en schaaf de kaas in plakken. * zie notities.
Leg de portobello’s bij de hamburgers in de pan en bak deze enkele minuten aan de beide kanten mee.
Leg nu een portobello met bolle zijde naar beneden. Leg hierop een plak vleestomaat. Leg dan de burger erop. Drapeer nu de kaas over de burger en schep er een eetlepel rode uiencompote op. Als laatste eindig je weer met een portobello met de ronde kant naar boven. Serveer met de zoete aardappelfrieten en eventueel ketchup. Als de burger dreigt om te vallen, steek er dan een mes of satéprikker in.
Heerlijk Happen!
* Koop een blok cheddar, daar kun je dan zelf wat afhalen. Die plakken in die plastic zakjes zijn rommel. Echte cheddar heeft zoveel meer smaak.Geen rode uiencompote? Snijd dan een rode ui in ringen en leg deze op de kaas.