Kipburger met portobello broodje

Kipburger met portobello broodje

Een lekkere burger op een nèt even wat gezonder broodje, een portobello "bun".
Kipburger met portobello broodje

‘2021 wordt mijn jaar’. Een uitspraak die rond de jaarwisseling door zo ongeveer iedereen in plaats van vuurwerk in de lucht werd geslingerd. Hoezo jouw jaar? We zitten midden in een lockdown en we moeten het toch samen doen. Het lijkt wel alsof iedereen het gevoel heeft een jaar te hebben opgegeven van zijn leven en nu er hélémaal voor gaat. Ieder jaar mag je er toch een mooi jaar van maken? Ik ben in ieder geval wel van plan er een goed jaar van te gaan maken. Niet dat 2020 zo slecht was hoor: ik maakte mijn allereerste kookboek, breidde mijn foto-skills verder uit en ontwikkelde een businessplan. En om het jaar lekker te starten deel ik met jullie een kipburger recept voor een kipburger met portobello broodje.

kipburger recept
Gelukkig nieuwjaar, we maken er samen het mooiste van!

Een klein eindejaarsdipje …

Al had ik toch wel even een dipje in de laatste weken van het jaar. Ik was mijn fit-mojo even kwijt. De weekmenu’s rolden niet meer uit mijn toetsenbord. Wandelingen niet meer uit mijn benen en creativiteit niet meer uit mijn brein. Best frustrerend moet ik eerlijk zeggen. Wat had mijn lichaam wel heel goed aangegeven? Zin in lekker eten, gezelligheid en kerstfilms! Ik heb er dan ook maar even van genoten…. Herkenbaar? Dit dipje of deze pauze is helemaal niet erg hoor. Je krijgt er op meerdere momenten mee te maken in jouw leven. De kunst is om de draad weer op de te pakken. Ik gunde mijn pauze nog het eerste weekend van januari. Die werd zelfs feestelijk afgesloten met burgers van de grote Gele M. Inmiddels staan de weekmenu’s voor de aankomende weken weer klaar. Zijn de plannen weer gemaakt en zit er al ruim 5 uur wandelen op. Ieder begin is er één! Met de familie hebben we een leuke app geïnstalleerd en maken we er een uitdaging van wie als eerste 25 uur wandelingetjes haalt! Dát geeft nog eens motivatie.

Met zoontje Maison een heerlijk moment tijdens de kerst.

Nieuwe plannen voor 2021

Welke plannen ik heb gemaakt voor aankomend jaar? Eén van de eerste is dat deze maand mijn website The Kicktstart Kitchen live gaat. En als cadeau krijgt iedereen hier een gratis healthy e-book bij. Dat betekent voor mij nog werk aan de winkel. Veel foto’s maken en teksten schrijven. Maar vooral veel gezond eten, bewegen in de buitenlucht, goed slapen en ook ontspannen. Doe je mee? Dan wordt 2021 ons jaar!

Het recept: Kipburger met portobello broodje

Kipburger met portobello broodje

Kipburger met portobello broodje

Een lekkere burger op een nèt even wat gezonder broodje, een portobello "bun".
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kipburger, portobello, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Lobke Snippe

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten: 

  • 300 gram kipgehakt
  • 300 gram zoete aardappelfriet - uit het vriesvak
  • 4 portobello's
  • 1 ei
  • 1 vleestomaat
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode ui
  • 50 gram cheddar kaas
  • 2 el rode uiencompote - ( anders rode uienringen)

Uit de voorraadkast:

  • 2 el havermout
  • 1 el ketjap
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • peper/zout
  • olijfolie om mee te bakken

En zo maak je het:

  • Snijd de rode ui en de knoflook fijn. Voeg dit in een kom samen met het kipgehakt.
  • Voeg hierbij het ei, de ketjap, de havermout, de mosterd, het paprikapoeder en het peper en zout. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Als het erg nat blijft, doe er dan nog een schepje havermout bij.
  • Vorm er twee mooie ronde burgers van en leg ze even op het keukenpapier. Zo kan er nog wat vocht aan onttrokken worden.
  • Verwarm in een pan wat olie en voeg hierin de zoete aardappelfrietjes toe. Bak deze in zo’n 10-12 minuten gaar. ( dit kan ook in een aifryer).
  • Verwarm dan in een andere koekenpan nog wat olie en draai het vuur wat zachter. Leg de burgers in de pan en laat ze aan beiden zijden een paar minuten garen.
  • Snijd ondertussen de vleestomaat in dikke plakken en schaaf de kaas in plakken. * zie notities.
  • Leg de portobello’s bij de hamburgers in de pan en bak deze enkele minuten aan de beide kanten mee.
  • Leg nu een portobello met bolle zijde naar beneden. Leg hierop een plak vleestomaat. Leg dan de burger erop. Drapeer nu de kaas over de burger en schep er een eetlepel rode uiencompote op. Als laatste eindig je weer met een portobello met de ronde kant naar boven. Serveer met de zoete aardappelfrieten en eventueel ketchup. Als de burger dreigt om te vallen, steek er dan een mes of satéprikker in.
  • Heerlijk Happen!
*  Koop een blok cheddar, daar kun je dan zelf wat afhalen. Die plakken in die plastic zakjes zijn rommel. Echte cheddar heeft zoveel meer smaak.
Geen rode uiencompote? Snijd dan een rode ui in ringen en leg deze op de kaas.
 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
We gaan lekker gezond kokkerellen in 2021.
Deze blog “Kipburger met portobello broodje” is een bijdrage van onze gast foodie Lobke Snippe van The kickstart Kitchen. Volg haar hier op Instagram.

Meer lezen van Lobke? Check dan onderstaande blog(s).

2020 Het jaar dat ons een lesje leerde
December de overheerlijke feestmaand
Kipburger met portobello broodje
Een heerlijk kipburger recept, het ziet er fantastisch uit toch?

3 gedachten over “Kipburger met portobello broodje”

  1. Pingback: Bloemkoolcurry met huisgemaakt flatbread - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Een heerlijk zachte proteïne fluff - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Luchtige abrikozen amandel cake - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept