Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 170 graden.
Smelt de boter in een kom. ( Ik doe dat altijd in de oven die staat voor te verwarmen, pak hem dan wel met ovenwanten uit de oven! )
Met een garde klop je de pompoenpuree, de eieren, melk, ahorn siroop, en vanille-essence erdoor tot een gladde massa.
Strooi hier de baking soda, bakpoeder, het zout, de kaneel en koekkruiden op, en roer het goed door.
Zeef de twee soorten bloem en meel door een bolzeef bij de mix en met een spatel schep je voorzichtig het geheel tot een beslag. Niet als een malle mixen, gewoon rustig erdoor mixen.
Spray je Madeleine blik in met wat bakspray ( of vet in met boter) en schep in elk vakje 1 volle eetlepel beslag.
Zet het Madeleine blik in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuutjes gaar. ( Zeker weten doe dan de saté-prikker truc)
Haal uit de oven en laat heel even afkoelen, dan wip je ze er makkelijk uit en kun je ze verder op een rooster laten afkoelen, en dan de tweede helft van het beslag bakken.
Je kunt ze nog versieren met gesmolten chocolade als je dat wilt, maar zo zijn ze ook al lekker. Ze zijn een aantal dagen houdbaar in een tupperware doos.