Salsa di noci – originele Italiaanse walnotensaus uit Rapallo
Met deze traditionele salsa di noci uit Rapallo maak je een authentieke Italiaanse walnotensaus. Heerlijk bij gevulde pasta zoals pansoti, maar ook bij andere soorten pasta. Romig, nootachtig en vol smaak!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat de melk warm worden in pannetje. Haal dan van het vuur en voeg de walnoten toe en laat deze erin wellen voor een half uurtje.
Laat de walnoten uitlekken, maar bewaar de melk. Verwijder nu de vliesjes van de walnoten, dit heeft namelijk een hele bittere smaak. Je kunt dit het beste doen met een keukenmesje. ( Dit is een flinke klus helaas kun je hier geen ontvliesde walnoten kopen, ga lekker in het zonnetje of aan de keukentafel zitten en neem je tijd .)
Als je de walnoten gepeld hebt doe deze dan in de keukenmachine. Pluk de binnenkant van het brood, dompel dit in de melk en voeg ook deze toe aan de keukenmachine.
Voeg nu ook de rest van de ingrediënten toe aan de keukenmachine: de ricotta, Parmezaanse kaas, de boter en de marjoraan, plus nog twee eetlepels van de melk.
Zet de keukenmachine aan en voeg tijdens het draaien beetje bij beetje wat olijfolie toe. Dit doe je naar eigen inzicht, de saus moet namelijk lekker smeuïg worden.
Als pasta kun je kiezen voor een lekkere gevulde pasta met ricotta en spinazie. Als je de pasta vervolgens kookt hoef je enkel wat kookvocht aan de saus toe te voegen. Roer dit goed door, voeg de pasta dan toe en je bent klaar!
Heerlijk Happen!
Deze hoeveelheid is geschikt voor meerdere keren pasta eten! Verdeel de saus in bakjes en vries een gedeelte in. De saus is ongeveer 2 dagen in de koelkast te bewaren. Reken per persoon ongeveer 3 eetlepels van deze saus. Hij is heel machtig en vult goed!