Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de verse zalm in dunne reepjes. Zoals je het kent van de plakjes sashimi. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Pers het limoensap uit de verse limoenen. Je hebt er een stuk of 4 voor nodig. Hak/ snijd/ snipper de rest van de ingrediënten die in de lijst hierboven staan.
Meng het limoensap met de passievrucht, en de rest van de ingrediënten tot de "leche de tigre" saus.
Haal de plakjes zalm uit de koelkast en leg ze zoals carpaccio op een bordje en schenk de tijgermelk erbij. Decoreer de bordjes met de ringetjes rode peper en reepjes rode ui.
Serveer direct, Heerlijk Happen!
Zijn er geen passievruchten te vinden in je supermarkt gebruik dan de doosjes uit de vriezer. De aji amarillo pasta kun je online kopen bij Mariëlla van Proef Peru, het is een pasta van de typische oranje Peruaanse pepertjes. De zalm moet vers zijn! Geen ontdooide diepvries zalm dus. Koop hem vers bij je visboer.