Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 160 garden. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de bollen knoflook af. Zet ze in de oven voor 40 minuutjes. Hierna zullen de teentjes helemaal zacht zijn en kun je ze uit de bol knijpen.
Met een dunschiller schil je de pompoen en snijd deze in blokjes. Haal de pitten uit de kern van de pompoen. Snipper de uien.
Pak je soeppan erbij schenk er een beetje olijfolie in, voeg het chilipoeder en de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes toe bak deze een minuut of vijf.
Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Kook ongeveer 15 tot 20 minuutjes tot de pompoen zacht is.
Voeg de zachte knoflookteentjes toe en met je staafmixer pureer je de soep tot hij super zacht is. Breng eventueel op smaak met peper en zout naar behoeven.
Schep in de kommen en serveer met wat kookroom en blaadjes verse tijm op de soep gestrooid.