Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de kippendijen in kleine stukjes en doe deze in een schaal. Breng op smaak met de kruiden, specerijen, peper en zout. Laat deze minimaal een kwartier marineren, maar liever gewoon een nachtje in de koelkast.
Haal het buitenste vel van de ui en ontdoe de knoflooktenen van hun schilletje.
Doe alle ingrediënten voor de salsa in de blender en draai tot alles fijngehakt is en er een soort saus is ontstaan. ( niet de maizena toevoegen ) Voeg ook het citroensap toe.
Schenk de saus in een sauspan en verwarm deze op middelhoog vuur. Meng de maizena met wat water in een kommetje en voeg deze toe aan de pan. Roer tot de saus wat dikker is geworden. Breng op smaak met peper en zout.
Rijg een aantal stukjes kippendij aan een satéprikker en herhaal dat tot alle stukjes op zijn.
Bak de satéetjes in een koekenpan of een grill.
Snijd de mango in hele kleine blokjes.
Schep wat saus in een glaasje, voeg wat mango toe en leg het saté stokje erop.
Heerlijk Happen!
Echt pittig? Laat de zaadjes van de rode peper er dan inzitten. Iets minder pittig? Haal de zaadjes er dan eerst uit.