Geschatte leestijd: 3 minuten
De kleine dingen in het leven zijn soms de fijnste. Net zoals deze kipsaté met pittige salsa. Een heel simpel hapje met volop pit en heel gemakkelijk gemaakt. Kipsaté spiesjes vind ik ook een fijn hapje voor oudejaarsavond. Zoals ik al eerder vertelde vieren wij dat graag met een hele tafel vol lekkere snacks. Het voordeel van foodblogger zijn is mijn oneindige hoeveelheid schaaltjes kommetjes en glaasjes. De servieskast puilt uit hier en dus kipsaté in een glaasje serveren is hier geen probleem! Deze lage schuine glaasjes zijn uiterst geschikt hiervoor. Maar je kunt ook bij de groothandel leuke wegwerpbakjes kopen natuurlijk.

Kipsaté met pittige salsa
Deze kipsaté spiesjes heb ik lekker de hele nacht laten marineren. Zo trekken de kruiden goed in het vlees en zijn ze goed op smaak. Eigenlijk is dit gerechtje zo simpel dat je jezelf afvraagt waarom zou ik het opschrijven, maar er is toch altijd weer iemand die om het recept vraagt.

En het is voor mij natuurlijk ook leuk om een hele verzameling hapjes op mijn site te hebben. Dus als jij nog suggesties hebt dan mag je die zeker in de reacties achterlaten. Dan ga ik net als deze kipsaté met pittige salsa ermee aan de slag.

Kipsaté met pittige salsa
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram kippendij
- 2 el paprikapoeder
- 1 el kerriepoeder
- 1 el uienpoeder
- zout
- peper
- ½ mango - in bokjes
Voor de pittige salsa
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 5 verse peterselie takjes
- 1 rode peper
- 1 citroen - uitgeperst
- 1 tl komijnpoeder
- zout
- peper
- 2 el maizena
En zo maak je het:
- Snijd de kippendijen in kleine stukjes en doe deze in een schaal. Breng op smaak met de kruiden, specerijen, peper en zout. Laat deze minimaal een kwartier marineren, maar liever gewoon een nachtje in de koelkast.
- Haal het buitenste vel van de ui en ontdoe de knoflooktenen van hun schilletje.
- Doe alle ingrediënten voor de salsa in de blender en draai tot alles fijngehakt is en er een soort saus is ontstaan. ( niet de maizena toevoegen ) Voeg ook het citroensap toe.
- Schenk de saus in een sauspan en verwarm deze op middelhoog vuur. Meng de maizena met wat water in een kommetje en voeg deze toe aan de pan. Roer tot de saus wat dikker is geworden. Breng op smaak met peper en zout.
- Rijg een aantal stukjes kippendij aan een satéprikker en herhaal dat tot alle stukjes op zijn.
- Bak de satéetjes in een koekenpan of een grill.
- Snijd de mango in hele kleine blokjes.
- Schep wat saus in een glaasje, voeg wat mango toe en leg het saté stokje erop.
- Heerlijk Happen!
Dit zijn heerlijke hapjes maar ik heb nog wel wat meer inspiratie voor je hoor:
- Deze Mexicaanse streetfood plank met salsa.
- Of deze duivels lekker gevulde eitjes.
- Maar deze goedgevulde Europese streetfoodplank is een mooie hapjes plank.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Hoi Francine,
Ziet er heerlijk uit.
Ik mis echter de mango bij de ingrediënten.
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw reactie.
Groetjes,
Manolito
Hi Manolito, hij staat er inmiddels bij hoor! Fijne dagen, gr Francine
Hey Francine, ziet er ontzettend leuk uit! Maar waar koop ik die onwijs leuke schaaltjes?
Hi Janny, ik heb ze jaren geleden gekocht bij een servieswinkel , ik heb even voor je gegoogled en ze zijn online wel te bestellen bij div shops. Google even op de naam : “schuine slagroom glaasjes”, veelal bij horeca winkels te krijgen. Hoop dat je er zo mee uit de voeten kan, gr Francine