50grampure chocolade - gehakt in kleine stukjes ( of koop kant en klare "chocolade druppels").
Extra:
1ei - om de cannoli mee in te smeren
500mlzonnebloemolie - ( kan ook meer zijn, zorg dat er een goede laag in je pan staat)
pistachenootjes
poedersuiker
pure chocolade
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat de ricotta de avond van te voren in de koelkast uitlekken in een zeef. Laat de hele nacht in de koelkast staan.
Maak het deeg: meng de bloem met het cacaopoeder, zout en suiker. Voeg vervolgens al roerend de boter, het ei, witte wijnazijn en de witte wijn toe en kneed tot een compact deeg. (lijkt een beetje op pasta deeg).
Dek af met folie en laat een uurtje in de koelkast rusten.
Haal vervolgens uit de koelkast en snijdt een stuk van het deeg af. Pak de pastamachine erbij en draai hier dunne vellen van (tot ongeveer stand 7).
Leg de cannoli vormpjes er schuin op.
Kluts het andere eitje los in een bakje, snijd vierkantjes van de vellen en vouw ze over de cannoli vormpjes heen, zodat de uiteindes van beide vellen over elkaar heen vallen. Plak deze vast met een beetje van het geklutste ei.
Doe de olie in de diepe hapjespan en breng tot 180 graden. ( Ik schrijf 500ml maar dat kan ook iets meer zijn, dat hangt af hoe breed je pan is)
Frituur de cannoli 1 voor 1 voor ongeveer 3-4 minuten. Zorg ervoor dat de cannoli de bodem niet raakt, dan verbranden ze namelijk. Je kunt het beste de cannoli tijdens het frituren vasthouden met een vuurvaste keukentang.
Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Terwijl dat de cannoli afkoelen kun je de vulling maken.
Vulling voor de cannoli:
Haal de ricotta uit de koelkast en meng dit met de suiker en gehakte pure chocolade.
Haal de vormpjes voorzichtig uit de cannoli. De vormpjes kun je vaak een beetje indrukken, zodat je ze makkelijk eruit kunt halen. Vul de cannoli met de ricottavulling. Je mag ze royaal vullen!
Hak wat pistachenootjes fijn, rasp wat chocolade en garneer de cannoli hier mee. Je kunt ze ook eventueel nog bestrooien met poedersuiker.
Heerlijk Happen!
Ik zou de cannoli gelijk consumeren en niet te lang in de koelkast bewaren, daar wordt de koek namelijk zacht van.