Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een kommetje erbij en doe hier alle kruiden en specerijen in en met een vork mix je alles tot één kruidenmix.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit je stoofpan goed en schenk er dan wat olijfolie in. Bak het vlees goed aan beide zijdes tot het echt goed bruin is. Haal het uit de pan en leg even apart op een bord.
Schep de gesnipperde ui, knoflook en het blikje tomatenpuree en de kruidenmix in de pan en bak een tweetal minuten. Laat de aanbaksels aan de bodem zitten; deze geven straks veel smaak aan de saus.
Voeg de paprikareepjes toe ( de gegrilde paprika reepjes bewaren we tot later). En blus af met de wijn, laat even bakken. Leg de wortel en selderij in de pan erbij en daarop het vlees. Schep de gepelde tomaten en de bouillon erbij. Het vlees moet nu onder staan. Voeg de laurierblaadjes toe.
Zet de pan op het stoofpitje met het deksel erop en laat 4 uur stoven.
Na de 4 uur moet je vlees helemaal zacht zijn, haal het uit de pan en verwijder ook de wortel en selderij en laurier. Trek met twee vorken het vlees uit elkaar en schep het terug in de pan. Voeg nu ook de kappertjes, de gegrilde paprika reepjes, de olijven en peterselie toe. Voeg nu ook de kappertjes, de gegrilde paprika reepjes, de olijven en peterselie toe. Roer goed door en laat de stoofschotel nog circa 20-30 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen, zodat de saus iets kan indikken.
Proef, breng eventueel nog op smaak met wat zout en serveer met zwarte bonen en rijst.