Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Haal het vlees uit 1 van de kreeften. Haal de scharen helemaal leeg en snijd het kreeftenvlees in blokjes. De andere kreeft hak je door het midden, deze verwarmen we in de oven. Leg de 2 kreefthelften op een bakplaat en smeer het vlees in met wat roomboter en bestrooi met peper en zout. Grill een aantal minuten onder de grill tot het vlees warm is.
Kook de pasta in een pan met ruim water en zout. Voordat je afgiet schep je 100ml kookvocht uit de pan voor de saus.
In een hapjespan verhit je een scheut olijfolie en hier bak je kort het kreeftenvlees in met wat versgemalen peper, de fijngehakte rode peper en peterselie. Schep het vlees uit de pan en zet apart.
Voeg de gesnipperde knoflook en sjalot toe aan de pan en laat op middelhoog vuur eventjes glazig worden.
Schenk het kookvocht, de kookroom, de Parmezaanse kaas in de pan erbij en roer goed door elkaar, en laat alles samensmelten tot een saus. Doe de gekookte pasta en gebakken het kreeftenvlees in de pan erbij en mix het geheel goed.
Pak de borden erbij en leg de kreefthelft op het bord, draai de pasta en leg deze bij de kreefthelft. Schep wat saus uit de pan en schenk dit over de gedraaide pasta op het bord. Serveer direct.
Heerlijk Happen!
Kreeft is redelijk prijzig, je kunt eventueel de kreeft vervangen door grote langoustines, of grote garnalen om het iets goedkoper te maken.