Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Ontdooi je velletjes bladerdeeg en steek met de uitsteekring rondjes uit het deeg.
Beboter de onderkant van je muffinblik. ( Je legt heb bakblik dus ondersteboven, we bakken aan de buitenkant van het blik! ) Wrijf de kommetjes aan de buitenkant rondom goed in met roomboter, daarna "bebloem" je de kommetjes en klop je het blik even uit boven je spoelbak.
Wrijf de bladerdeeg rondjes in met een klein beetje water en strooi ruim kristalsuiker erop. Leg deze rondjes op de ingevette bolletjes van je muffinblik en duw de randjes goed vast zodat er een soort hoedje ontstaat. Bak de schelpen mooi goudbruin in een 20 tot 22 minuutjes.
Haal de schelpen nu van het blik af en laat ze afkoelen op een rekje.
Klop de slagroom met de mascarpone met 1 zakje klopfix en twee eetlepels kristalsuiker tot een dikke slagroom en doe deze in een spuitzak met een kartelmondje. Leg in de koelkast tot gebruik.
Verwarm een pan met water en zet er een kom in, smelt de chocolade druppels au bain Marie in deze kom. Besmeer gelijk de binnenkant van de schelpen met de gesmolten chocolade en laat ze dan weer op het rekje staan tot de chocolade is uitgehard.
Vul dan de schelpen met wat slagroommix en leg hier wat stukjes aardbei op, spuit er een mooi toef slagroom op en smullen maar!
Heerlijk Happen!
De schelpen kun je zonder slagroom een aantal dagen goedhouden in een afgesloten Tupperware doosje in de koelkast.Als je ze eenmaal met slagroom hebt ingespoten kun je ze nog een dag bewaren in de koelkast. Van de randjes bladerdeeg die je overhoudt van het uitsteken kun je één bal maken. Deze rol je daarna uit en snijd je er lange repen van die je kunt vlechten. Strooi er kaas op en bak ze af tot heerlijk knapperige kaasstengels. De overgebleven slagroom kun je gebruiken voor bijvoorbeeld slagroomsoezen.