Als er iets is waar ik van gruwel dan is het wel banketbakkersroom. De textuur, het mondgevoel, nee ik kan het niet waarderen en dat al zolang ik me kan heugen. Een aardbeienschelp gebak bij de bakker laat ik dus standaard links liggen. Deze worden daar namelijk altijd mee gevuld, en om het nog erger te maken ze smeren een soort gelatine-achtig laagje op de aardbeien om ze te laten glimmen. Ook dat maakt het er niet beter op voor mij…. Tijd voor een aardbeienschelp recept die deze onderdelen niet bevat! Oh en is het daardoor minder lekker? Nee, sterker nog ik vind mijn versie echt heel veel lekkerder dan de bakkerij versie! Goed ode aan dit aardbeien taartje met deze mascarpone slagroom aardbeienschelp.


Mascarpone slagroom aardbeienschelp
Dit aardbeienschelp recept is super gemakkelijk! Je hebt alleen wat tijd nodig tussen het bakken, afkoelen, chocolade smelten en weer laten opstijven. Ideaal dus om in het weekend te doen. Sowieso ben ik dol op aardbeien dus dit aardbeientaartje was zo op. De uitsteekringen die ik gebruik zijn ongeveer 10 cm in doorsnede dus het zijn lekkere handzame gebakjes.

mascarpone slagroom aardbeienschelp
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 6 plakken bladerdeeg
- 1 doos verse aardbeien
- 500 ml slagroom
- 250 ml mascarpone
- 75 gram roze chocolade druppels
- 3 el kristalsuiker - +2 extra voor de slagroom
- 2 el roomboter - om vorm mee in te vetten
- 2 el bloem - om vorm mee te "bebloemen"
- 1 zakje klopfix
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Ontdooi je velletjes bladerdeeg en steek met de uitsteekring rondjes uit het deeg.
- Beboter de onderkant van je muffinblik. ( Je legt heb bakblik dus ondersteboven, we bakken aan de buitenkant van het blik! ) Wrijf de kommetjes aan de buitenkant rondom goed in met roomboter, daarna "bebloem" je de kommetjes en klop je het blik even uit boven je spoelbak.
- Wrijf de bladerdeeg rondjes in met een klein beetje water en strooi ruim kristalsuiker erop. Leg deze rondjes op de ingevette bolletjes van je muffinblik en duw de randjes goed vast zodat er een soort hoedje ontstaat. Bak de schelpen mooi goudbruin in een 20 tot 22 minuutjes.
- Haal de schelpen nu van het blik af en laat ze afkoelen op een rekje.
- Klop de slagroom met de mascarpone met 1 zakje klopfix en twee eetlepels kristalsuiker tot een dikke slagroom en doe deze in een spuitzak met een kartelmondje. Leg in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm een pan met water en zet er een kom in, smelt de chocolade druppels au bain Marie in deze kom. Besmeer gelijk de binnenkant van de schelpen met de gesmolten chocolade en laat ze dan weer op het rekje staan tot de chocolade is uitgehard.
- Vul dan de schelpen met wat slagroommix en leg hier wat stukjes aardbei op, spuit er een mooi toef slagroom op en smullen maar!
- Heerlijk Happen!
Heerlijke gebakjes als deze, we zijn er dol op! Bekijk deze ook eens want die zijn nèt zo lekker:
- Maak eens deze echte Italiaanse cannoli koekjes gevuld met ricotta.
- Koekje bij de koffie? Deze chocola chip macadamia cookies zijn om op te vreten.
- En wacht dacht je van deze zoete croissant-kersen rolletjes?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
aardbeien slagroom
Zo lekker in het voorjaar!