Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst het deeg voor de pasta. Meng de semola en de bloem type 00. Stort de bloem op je werkblad en maak een kuiltje (In het Italiaans heet dat fontana) in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en schep de gepureerde biet erbij. Meng met een vork alle bloem met de eieren en biet.
Kneed ongeveer 10 minuten tot je een mooie deegbal krijgt. Je duwt echt flink met je handen het deeg. Bedek daarna met huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur.
Snipper de sjalot, hak de courgette en doe dit samen met de geitenkaas in je keukenmachine, pulseer tot je een grove puree hebt. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
Neem je pastamachine erbij: Duw eerst de deegbol plat en draai het eerste lapje deeg door het kleinste getal op je machine. ( nr 1 heeft de grootste opening). Vouw de buitenkanten naar binnen en draai nogmaals door de machineroller met het kleinste getal. Draai daarna het deeg door de machine waar je telkens 1 getal hoger gaat en hierdoor het deeg dus steeds dunner wordt, en de opening steeds kleiner. Stop wanneer het pastavel ongeveer 1 mm dik is.
Leg het pastavel op je werkblad waar je een beetje semola op gestrooid hebt zodat het niet vastplakt. Vouw het 1 keer dubbel, en vouw dan weer terug. Met je raviolisteker duw je op de ene helft rondjes.
Vul nu die rondjes van het pastavel met kleine hoopjes van de geitenkaasvulling. Elk hoopje bekleedt ongeveer 2/3 van je ravioli. Met je vinger die je telkens in een kommetje water doopt maak je de randjes van de ravioli nat. Vouw daarna de andere helft van het pastavel over de hoopjes. Duw de lucht weg rond de pastahoopjes. Steek de ravioli uit met de raviolisteker en duw met je vingers nog even goed de randjes dicht.
Zet een pan met water op en breng aan de kook met wat zeezout. Als het water kookt laat je de ravioli voorzichtig in het water glijden en kook je ze enkele minuten, als ze gaan drijven zijn ze klaar.
Zet ondertussen je koekenpan op het vuur en doe de olijfolie in de pan. Doe de salie en de tijm in de pan en bak op laag vuur tot ze beginnen te geuren. Haal de takjes en blaadjes uit de pan en leg de kruiden op een keukenpapiertje.
Schep met een schuimspaan de ravioli uit de pan en daarna in de koekenpan met de olijfolie. Bak ze heel kort en schep dan op de borden.
Serveer met wat van de gebakken takjes salie en tijm.