Roze bietjes geitenkaas ravioli

Roze bietjes geitenkaas ravioli

Dit jaar mag ik mij Foodies-Friend noemen, dat betekent dat twee van mijn recepten in het populaire Foodies Magazine gepubliceerd gaan worden! Deze roze bietjes geitenkaas ravioli is er daar één van. Natuurlijk ben ik daar super trots op. Naast dat het heel gaaf is om een recept als deze te ontwikkelen is het ook nog eens heel lekker. Wij zijn hier thuis fan van bietjes en je kunt er super veel kanten mee op. Een prachtige Hollandse seizoensgroente die zeker in de spotlight mag komen te staan. Zien ze er niet super tof uit met deze paars-roze kleur? En dat zonder onnatuurlijke toevoegingen! Recept ravioli

Roze bietjes geitenkaas ravioli
We maken ze helemaal zelf!

Roze bietjes geitenkaas ravioli

Deze roze bietjes geitenkaas ravioli heeft een prachtige paarse kleur. Dat is het leuke van deze groente, het heeft genoeg natuurlijke kleurstof in zich. Wil je een nog diepere warme kleur dan zou je altijd bietenrood poeder kunnen toevoegen. Dat is een natuurlijke kleurstof gemaakt van bietjes. We serveren deze pasta met wat gekruide olijfolie. De vulling is romig genoeg, zo hoeven we dus geen extra saus te maken.

Roze bietjes geitenkaas ravioli

Het maken van de pasta neemt wel wat tijd in beslag, het is dus wel een weekend-recept. Je kunt de pasta trouwens ook in de koelkast bewaren. Als je de bal gekneed en gerold hebt kun je hem in huishoudfolie prima 1 tot 2 dagen gekoeld bewaren.

Roze bietjes geitenkaas ravioli

Roze bietjes geitenkaas ravioli

Bietjes zijn gezond èn ze hebben een mooie kleur, en daar kun je dus ook je pasta mee kleuren!
5 van 50 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: courgette, geitenkaas, rode biet
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 513kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

pastamachine

Ingrediënten:

  • 100 gram semola di grano duro rimacinata - van bijv DiCecco
  • 150 gram bloem type 00 - bloem voor pizzadeeg
  • 2 eieren
  • tl zout
  • 1 rode biet - gekookt en gepureerd
  • 1 tl bietenrood poeder - optioneel, natuurlijke kleurstof

Voor de vulling heb je nodig:

  • 100 gram zachte geitenkaas - bijv Chavroux
  • ¼ courgette - in stukjes gehakt
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • peper

extra:

  • 3 takjes salie
  • 2 takjes tijm
  • 3 el olijfolie

En zo maak je het:

  • We maken eerst het deeg voor de pasta. Meng de semola en de bloem type 00. Stort de bloem op je werkblad en maak een kuiltje (In het Italiaans heet dat fontana) in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en schep de gepureerde biet erbij. Meng met een vork alle bloem met de eieren en biet.
    Roze bietjes geitenkaas ravioli
  • Kneed ongeveer 10 minuten tot je een mooie deegbal krijgt. Je duwt echt flink met je handen het deeg. Bedek daarna met huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur.
  • Snipper de sjalot, hak de courgette en doe dit samen met de geitenkaas in je keukenmachine, pulseer tot je een grove puree hebt. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Neem je pastamachine erbij: Duw eerst de deegbol plat en draai het eerste lapje deeg door het kleinste getal op je machine. ( nr 1 heeft de grootste opening). Vouw de buitenkanten naar binnen en draai nogmaals door de machineroller met het kleinste getal. Draai daarna het deeg door de machine waar je telkens 1 getal hoger gaat en hierdoor het deeg dus steeds dunner wordt, en de opening steeds kleiner. Stop wanneer het pastavel ongeveer 1 mm dik is.
  • Leg het pastavel op je werkblad waar je een beetje semola op gestrooid hebt zodat het niet vastplakt. Vouw het 1 keer dubbel, en vouw dan weer terug. Met je raviolisteker duw je op de ene helft rondjes.
  • Vul nu die rondjes van het pastavel met kleine hoopjes van de geitenkaasvulling. Elk hoopje bekleedt ongeveer 2/3 van je ravioli. Met je vinger die je telkens in een kommetje water doopt maak je de randjes van de ravioli nat. Vouw daarna de andere helft van het pastavel over de hoopjes. Duw de lucht weg rond de pastahoopjes. Steek de ravioli uit met de raviolisteker en duw met je vingers nog even goed de randjes dicht.
  • Zet een pan met water op en breng aan de kook met wat zeezout. Als het water kookt laat je de ravioli voorzichtig in het water glijden en kook je ze enkele minuten, als ze gaan drijven zijn ze klaar.
  • Zet ondertussen je koekenpan op het vuur en doe de olijfolie in de pan. Doe de salie en de tijm in de pan en bak op laag vuur tot ze beginnen te geuren. Haal de takjes en blaadjes uit de pan en leg de kruiden op een keukenpapiertje.
  • Schep met een schuimspaan de ravioli uit de pan en daarna in de koekenpan met de olijfolie. Bak ze heel kort en schep dan op de borden.
  • Serveer met wat van de gebakken takjes salie en tijm.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Bietjes zijn lekker en gezond! Wil je nog andere recepten proberen maak dan eens één van deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Roze bietjes geitenkaas ravioli

recept ravioli

1 gedachte over “Roze bietjes geitenkaas ravioli”

  1. Pingback: Bietjes tartaar met makreel filet - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept