Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een kommetje erbij en schud de droge gist erin, doe hier ongeveer 2 el lauwwarm water erbij. Laat staan tot het gaat schuimen en wat vloeibaar is geworden.
In de kom van je keukenmixer doe je de bloem, het zout, de olijfolie en de gist, en het water en dan draai je een tiental minuten tot er een mooi gekneed deeg is ontstaan.
Doe deze in een bebloemde kom en laat met een vochtige theedoek erop voor een uur rijzen tot het deeg verdubbeld is.
Voeg dan de gehakte olijven en gehakte rozemarijn toe en kneed het goed door.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Pak je bakplaat erbij en smeer hier wat olijfolie op.
Leg het deeg erop en vorm er een soort ovaal mee. Met een mesje maak je drie inkepingen en deze spreidt je uit met je vingers tot iets bredere gaten. smeer wat water op het brood voor een mooie bruine korst, niet te veel!
Zet het brood met een bakje water erbij in de oven voor een 25 minuten tot het brood goudbruin is.
Haal uit de oven en serveer met extra zeezout en olijfolie om in te dippen.