150mlGuiness bier - ( of 150 ml rundvleesbouillon)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de aardappels door het midden en dan elke helft over de lengte weer in drie stukken. Zo krijg je mooie lange "wedges".
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Leg de wedges op een bakplaat bekleed met bakpapier. Mix de olijfolie met de kruiden en specerijen ( de peterselie strooi je er pas op als ze klaar zijn). Schenk over de wedges en hussel de aardappels. Met je microplane rasp je de Parmezaanse kaas erover. Zet in de oven voor 35 minuten en schep halfweg alles nog een keertje om.
Snijd het Irish beef in reepjes. Doe de marinade in een kom en laat het vlees daar een twintig minuutjes in marineren.
Smelt een eetlepel roomboter in de koekenpan en bak kort(!) de reepjes beef. We willen absoluut niet dat ze doorbakken zijn! Schep ze met een schuimspaan in een kom en dek deze af met een deksel of aluminiumfolie.
In de koekenpan bak je in het overgebleven vet de sjalotjes en knoflook voor een paar minuutjes. Schep dan de mosterd erbij en blus af met het Guinnes bier. Voeg de tijm de roomboter en het citroensap toe en met een houten spatel roer je alles goed. Laat op middelhoog vuur de saus voor een aantal minuten inkoken.
Als de aardappels klaar zijn haal je ze uit de oven en schep je ze op de borden.
Schep het vlees terug in de koekenpan bij de saus en verwarm even kort. Schep dan met de saus op de borden bij de aardappels en strooi er de peterselie overheen.
Heerlijk Happen!
Pas op met zout! De sojasaus in de marinade is al zout van zichzelf en bij de aardappels is de Parmezaanse kaas ook zout. Je kunt beter wat Keltisch zeezout over de aardappels en het vlees strooien als je het geproefd hebt.