Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de aubergines in dunne lange plakken. Bestrooi ze met zout en leg ze in een vergiet.
Bedek ze met een bord en zet iets zwaars op het bord zodat de aubergines goed aangedrukt worden. Laat dit voor een half uur zo staan. Zo druk je het vocht er uit.
Snijd de mozzarella in blokjes en laat ook deze uitlekken in een zeef of klein vergiet.
Pak ondertussen een diepe pan en snijd het uitje fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak het uitje.
Blus dit na een paar minuten met de rode wijn en laat dit even sudderen. Voeg vervolgens de passata en de basilicum toe. Roer dit goed door, breng op smaak met peper en zout en laat dit voor een half uur op laag vuur staan.
Als de aubergines zijn uit gelekt zijn kun je deze frituren of grillen.
Frituren doe je zo: Pak een diepe pan met dikke bodem en doe hier een flinke laag olie in. Breng de olie naar een temperatuur naar 180 graden en frituur de aubergines hier in voor 3/4 minuten totdat ze goudbruin worden.
Grillen doe je zo: Pak een gril pan en verhit deze (zonder olie). Laat goed warm worden en grill de aubergines voor 3/4 min aan beide kanten.
Pak een ovenschaal. Bedek de bodem met wat tomatensaus en leg de aubergines is verticale richting. Bestrijk de aubergines aan de bovenkant met (let op, een hele dunne laag) tomatensaus.
Bedek vervolgens met plakken mozzarella en 2 eetlepels parmezaanse kaas. Leg dan de volgende laag aubergines in tegenovergestelde richting op de mozzarella en parmezaanse kaas.
Herhaal de vorige drie stappen tot aan de bovenkant van de ovenschaal. Eindig met een laag mozzarella en parmezaanse kaas. Doe de ovenschaal vervolgens in de oven op 180 graden voor 40 minuten.
Als je de schaal uit de oven haalt, laat dit dan nog even rusten voor dat je deze aansnijdt. Garneer met parmezaanse kaas.
Heerlijk Happen!
Tip: één dag in de koelkast bewaren voordat je ‘m eet!