Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Besmeer de binnenkant van je bakblik met wat olie of bekleed met een stuk bakpapier.
Pak je mengkom erbij en doe hierin het roggemeel, de Baking soda, het zout en meng dan alles goed met elkaar.
In een maatbeker schenk je het kokende water, het koude water, het citroensap, en roer. Voeg de yoghurt toe en roer nogmaals.
Schenk dit in de mengkom en met een spatel meng je alles tot een plakkerig deeg. Schenk de olie over het deeg en draai met je spatel het deeg een aantal keer zodat er overal een laagje olie zit.
Schep het deeg in het bakblik en met je spatel strijk je de bovenkant glad.
Pak een stuk aluminiumfolie erbij en smeer op het glimmende deel wat olie. Vouw dit losjes met het met olie besmeerde gedeelte naar beneden over het bakblik heen zodat er een soort tentje ontstaat. ( het deeg rijst in de oven ).
Bak voor 55 minuten en haal dan het folie weg en bak nog eens voor 10 minuten.
Schud het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster, het brood moet hol klinken als je erop klopt. ( het lijkt een soort blok beton maar wacht maar tot je het straks als het afgekoeld is opensnijdt.)