Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak de komkommer erbij en schil deze, daarna snijd je hem door het midden. Met een lepeltje rasp je de zaadjes eruit. Rasp daarna de twee helften met een grove rasp. Leg het in een vergiet en laat goed uitlekken, duw desnoods met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. ( of doe in een theedoek en knijp het vocht er zo uit).
Pak een bakje erbij en doe hierin de yoghurt, een scheutje olijfolie, peper, zout, de geperste teen knoflook en een klein scheutje azijn. Meng dit door elkaar en voeg als laatste de komkommer toe. Mix het geheel en doe er daarna wat vershoudfolie over en zet weg in de koelkast tot gebruik.
Doe alle ingrediënten voor de balletjes in een kom en kneed met je handen tot een grote bal, maak daarna kleine balletjes, iets groter dan een soepballetje.
Bak de balletjes en steek er dan twee op een prikker.
Leg de prikker in de bakjes die je gevuld hebt met een theelepel tzatziki.