gehaktballetjes met tzatziki

Gehaktballetjes met tzatziki

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een tafel vol met heerlijke hapjes, dat wil toch iedereen? Zeker nu we richting oud&nieuw gaan. Veel van mijn recepten kun je prima van te voren bereiden dus dan heb je op de dag zelf geen gedoe. Wellicht alleen even opwarmen of uitserveren in leuke bakjes als in de foto. Deze gehaktballetjes met tzatziki hebben we gekruid met oregano en gehaktkruiden. Maar daar ben je natuurlijk vrij in om daar andere keuzes in te maken. Kies wel iets wat een beetje lekker samengaat met de dille in de tzatziki.

gehaktballetjes met tzatzik
Daar pak je er wel een paar van!

Gehaktballetjes met tzatziki

De schuitjes voor deze gehaktballetjes met tzatziki kocht ik bij de groothandel, maar je kunt dit soort bakjes ook heel goed online, of bijvoorbeeld bij de Action of Hema kopen. Ga je voor iets duurzamer? Ik heb ook talloze bakjes van de tweedehandswinkels. Ben je ze zat dan breng je ze gewoon weer terug daarheen! Dan kun je een ander er weer blij mee maken.

gehaktballetjes met tzatzik

Lekker met een vers takje dille erbij! Geen fan van dille? Dan kun je ook peterselie gebruiken.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

gehaktballetjes met tzatziki

Gehakballetjes met tzatziki

Voor op de borrelplank weer een fijn hapje die je van te voren kunt voorbereiden!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 60 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: dille, gehakt, Griekse yoghurt, komkommer
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 191kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gram half om half gehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el gehaktkruiden
  • 1 el oregano
  • 1 takje verse dille - ter decoratie

Voor de tzatziki:

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • tl azijn
  • peper
  • zout
  • 1 komkommer

En zo maak je het:

  • Pak de komkommer erbij en schil deze, daarna snijd je hem door het midden. Met een lepeltje rasp je de zaadjes eruit. Rasp daarna de twee helften met een grove rasp. Leg het in een vergiet en laat goed uitlekken, duw desnoods met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. ( of doe in een theedoek en knijp het vocht er zo uit).
  • Pak een bakje erbij en doe hierin de yoghurt, een scheutje olijfolie, peper, zout, de geperste teen knoflook en een klein scheutje azijn. Meng dit door elkaar en voeg als laatste de komkommer toe. Mix het geheel en doe er daarna wat vershoudfolie over en zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • Doe alle ingrediënten voor de balletjes in een kom en kneed met je handen tot een grote bal, maak daarna kleine balletjes, iets groter dan een soepballetje.
  • Bak de balletjes en steek er dan twee op een prikker.
  • Leg de prikker in de bakjes die je gevuld hebt met een theelepel tzatziki.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere hapjes maken? Probeer dan maar eens deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hapjes » Gehaktballetjes met tzatziki

3 gedachten over “Gehaktballetjes met tzatziki”

  1. Hoi Francine,

    Een heerlijk gerecht.
    Hoeveel komkommers zijn nodig?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept