250gramchocolade druppels - au bain marie gesmolten
5elgekleurde sprinkels
250gramslagroom
250grammascarpone
2elsuiker
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een kom erbij en zet de ring van de springvorm er rechtop in. Hij staat als het ware als een rondje in de kom.
Smelt de chocolade au bain marie, en zet het vuur zacht zodat hij warm en vloeibaar blijft.
Klop de slagroom en mascarpone met de suiker tot een dikke lobbige slagroom en doe in een spuitzak.
Snijd de donuts schuin(!!) door het midden. De ene kant van de donut is dus hoog en de andere kant laag. ( diagonaal snijden).
Druppel op de snijkanten van de donuts wat gesmolten chocolade en plaats de donuts in de ring. Doordat je ze schuin hebt gesneden gaan ze vanzelf gevormd in een rondje staan. Elke 2 tot 3 donuts spuit je de gaatjes vol met wat slagroom.
Als je ring bijna vol is leg je hem voorzichtig op een bord, vul hem helemaal af en verwijder de ring. Schep daarna de overgebleven chocolade over de taart en strooi de sprinkler erop. Laat een uurtje in de koelkast staan voor een om de chocolade stijf te worden.