Gevulde donut chocolade taart

Gevulde donut chocolade taart

Geschatte leestijd: 3 minuten

Mam ik heb een feestje en iedereen neemt iets mee! Nou dan duik ik toch de keuken in om iets voor je te maken? Elke tiener zit tegenwoordig op TikTok (hun ouders óók hoor…), en daar ook ideetjes zat voor een mooie traktatie. Want dat is deze gevulde donut chocolade taart zeker wel! De verrassing zit hem in de gaatjes want die vullen we op met mascarpone-slagroom! Het maken van deze taart kost een klein beetje handigheid, maar is prima te doen. Enne wie telt de calorieën…… 😉

Gevulde donut chocolade taart

In het originele recept vulden ze het gat op met een soort frambozen-jam achtige substantie, maar dat zag er uit als ketchup. Leek me niet heel erg lekker dus koos ik ervoor om hem met een stevige mascarpone slagroom te vullen. Dat houdt na het vullen en opstijven in de koelkast het geheel ook nog eens goed bij elkaar.

Gevulde donut chocolade taart

Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere donuts. Ik maakte de combinatie van gesuikerde en donuts met een chocolade laagje. Niet een heel gezond hapje, maar zo nu en dan moet het een keertje kunnen…

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Gevulde donut chocolade taart

Gevulde donut chocolade taart

Van een aantal losse donuts maken we een heerlijke donut-ring-taart met lekker veel chocolade!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 56 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: taart
Keuken: European
Trefwoord: chocolade druppels, donuts, mascarpone, slagroom
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 414kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

de ring van een springvorm

Ingrediënten:

  • 18 mini donuts
  • 250 gram chocolade druppels - au bain marie gesmolten
  • 5 el gekleurde sprinkels
  • 250 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 2 el suiker

En zo maak je het:

  • Pak een kom erbij en zet de ring van de springvorm er rechtop in. Hij staat als het ware als een rondje in de kom.
  • Smelt de chocolade au bain marie, en zet het vuur zacht zodat hij warm en vloeibaar blijft.
  • Klop de slagroom en mascarpone met de suiker tot een dikke lobbige slagroom en doe in een spuitzak.
  • Snijd de donuts schuin(!!) door het midden. De ene kant van de donut is dus hoog en de andere kant laag. ( diagonaal snijden).
  • Druppel op de snijkanten van de donuts wat gesmolten chocolade en plaats de donuts in de ring. Doordat je ze schuin hebt gesneden gaan ze vanzelf gevormd in een rondje staan. Elke 2 tot 3 donuts spuit je de gaatjes vol met wat slagroom.
  • Als je ring bijna vol is leg je hem voorzichtig op een bord, vul hem helemaal af en verwijder de ring. Schep daarna de overgebleven chocolade over de taart en strooi de sprinkler erop. Laat een uurtje in de koelkast staan voor een om de chocolade stijf te worden.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten maken? Dat kan natuurlijk, probeer deze maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Gevulde donut chocolade taart
Start » Koek en taart » Gevulde donut chocolade taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept