Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Doe de bloem, de suiker, de vanille suiker en het bakpoeder en een snufje zout in een beslag kom. Meng dit met elkaar en voeg ondertussen het ei en de eierdooier toe.
Kneed voor 5 minuten en voeg vervolgens de witte wijn toe.
Kneed weer voor 5 minuten en voeg vervolgens de boter in delen toe. Kneed dit nu voor 10 minuten tot je een egaal deeg hebt.
Kneed het tot een bal en wikkel dit in plasticfolie. Laat dit buiten de koelkast voor een half uurtje rusten.
Strooi vervolgens wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een dunne lap. Dit kun je eventueel ook doen met een pasta machine. ( de een na laatste stand). Snijd met een raviolisnijder rechthoekjes uit het deeg van ongeveer 3 bij 10 cm.
Maak in de rechthoekjes ook nog drie inkepingen parallel aan de lange kant.
Pak een hoge diepe pan met een dikke bodem. Vul deze tot 2/3 met de zonnebloemolie. Verhit het tot ongeveer 170 graden en frituur de chiacchiere voor een paar minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Frituur per keer max 3 velletjes ze zullen flink bobbelig worden en uitzetten!
Laat uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi met poedersuiker.