Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de saus. Pak een koekenpan erbij en smelt op laag vuur de boter met de olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak kort maar niet té hard zodat hij niet verbrandt. Blus af met de wijn en schenk de bouillon erbij en voeg de peper toe. Laat rustig inkoken tot ongeveer de helft tijdens we de ravioli maken. Doe het deksel schuin op de pan.
De vulling voor de ravioli is nu aan de beurt, haal het vlees uit één kreeft en hak dit in kleine stukjes. Snipper de sjalot, hak de zeekraal en rode peper, pers de knoflook. Verhit een andere koekenpan en smelt hier de roomboter in. Bak eerst de sjalot en voeg dan de knoflook toe, gevolgd door de rode peper, zeekraal en blus af met de wijn. Roer eventjes en zet het vuur dan zacht en voeg de kreeft toe. Laat even pruttelen tot de wijn wat vervlogen is.
Pak een gyoza vel erbij en smeer rondom het randje in met wat eiwit. Schep een grote theelepel vulling uit de koekenpan op het vel en vouw hem dicht. Leg in een ravioli knijper en duw hard! Leg apart op bijvoorbeeld een schone snijplank. Herhaal net zo lang tot alle vellen of de vulling op is. Geen ravioli knijper? Geen probleem! Vouw het gyoza vel dubbel (halve maan) of leg er een tweede vel bovenop. Druk de randen zeer goed aan met je vingers of met de tanden van een vork om te sealen
Halveer de andere kreeften en smeer ze in met kruidenboter. Grill ze in je oven voor tot de boter mooi is gesmolten. ( De kreeft is al gekookt dus het vlees is gaar.)
Zet een grote pan met water en een eetlepel zout op en breng het water aan de kook. Laat per keer ongeveer 5 tot 6 ravioli in het water zakken en kook ze circa 2-3 minuten, of tot ze boven komen drijven. Schep de gare ravioli met een schuimspaan direct over in de pan met de warme wijnsaus en meng voorzichtig
Leg per bordje een halve kreeft erop en schep de ravioli met de saus erbij.