Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de Pavlova. Verwarm je oven voor op 100 graden.
Maak je keukenmixer en schaal goed vetvrij met citroensap.
Scheid de eieren, let op dat er echt geen druppel eigeel bijzit!
Doe de eiwitten met het zout in je keukenmixer en start op een lage snelheid en klop tot je stevig eiwit begint te krijgen. Voeg langzaam de basterdsuiker toe en verhoog langzaam de snelheid. Klop tot je mooie pieken krijgt in je eiwitten.
Voeg het citroensap, de gezeefde maizena en het goudpoeder toe en met een spatel spatel je dit voorzichtig door het eiwit.
Leg een bakpapier op een bakblik en schep het eiwit in een rondje van een doorsnede van ongeveer 25 cm erop. Met de spatel kun je de rand mooi omhoog trekken.
Zet in de oven voor 2,5 uur en laat gaar worden. Laat daarna de Pavlova in de oven afkoelen! Zet de deur op een klein kiertje.
Maak in de tussentijd de cranberrysaus, de link naar dat recept staat hieronder in de notities.
Maak je keukenmixer schoon en klop de mascarpone en slagroom met de klopfix op tot een mooie lobbige slagroom.
Als de afgekoelde Pavlova klaar is bestrijk je hem op de top met een mooie laag slagroom en daarom lepel je de cranberrysaus. Decoreer hem met het fruit, de sprinkler en munt. Serveer dan direct.