Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de koekenpan erbij en verhit deze op hoog vuur, voeg er wat olijfolie aan toe. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bak hem voor 2 minuutjes aan beide zijdes. Haal voorzichtig uit de pan en leg op een bord apart tot gebruik.
Snij de tomaatjes door het midden en hak de knoflook teentjes fijn. ( Of haal ze door een knoflookpers)
Verhit de stoofpan en doe er een beetje olijfolie in. Bak eerst even een minuutje de knoflook en voeg dan de tomaatjes toe. Strooi hier nog wat zout en peper overheen naar smaak. Laat het geheel een minuutje of 5 bakken tot de tomaatjes hun sap goed loslaten. Blus af met de witte wijn en laat nog eens 5 minuutjes stoven.
Voeg de vis toe aan de pan en verwarm hem in de saus voor een minuut of 2. Voeg de basilicum toe.
Serveer deze vis met bijvoorbeeld wat orzo zoals ik dat gedaan heb. Dit past goed bij de tomaatjes en je hebt zo een heerlijk Mediterraans gerechtje. Geen zin in orzo? Ook rijst past hier prima bij.
Nutrition Facts
Kabeljauw in tomaten wijnsaus
Amount per Serving
Calories
783
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
387
mg
129
%
Sodium
489
mg
21
%
Potassium
3768
mg
108
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
161
g
322
%
Vitamin A
470
IU
9
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
156
mg
16
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.