Go Back
Runderstoof in pittige mosterdsaus

Runderstoof in pittige mosterdsaus

Francine
Een super smaakvolle stoof waar het vlees bijna uit elkaar valt en fantastisch smaakt.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 4 personen

Equipment

  • stoofpot

Ingrediënten
  

  • 1 kg runderstoofvlees
  • 1 schenkel
  • 5 el bloem
  • zout
  • peper
  • 2 el zwart mosterdzaad
  • 1 tl nootmuskaatpoeder
  • 3 el scherpe mosterd
  • bakvet ( bijv croma )
  • 1 blokje runderbouillon

Instructies
 

  • Snij als eerste het vlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Bestrooi ze met zout en peper en vervolgens strooi je de bloem erover. Hussel het vlees zodat er over een laagje bloem op het vlees zit.
  • Verhit je stoofpan goed en doe er een flinke scheut croma ( of ander merk ) bakvet in en bak in kleine porties het vlees helemaal goudbruin. Haal ze telkens uit de pan voordat je de volgende portie toevoegt en leg ze even op een bord apart.
    Als laatste bak je de schenkel ook even om en om in de pan.
  • Voeg de bruin gebakken blokjes vlees toe aan de schenkel en voeg nu de mosterd, nootmuskaatpoeder en nog wat zwarte peper toe. Kruimel het blokje bouillon over het vlees.
  • Voeg zoveel water toe dat het vlees onderwater staat. Géén koud maar lauwwarm water!
  • En nu kan het stoven beginnen. op een stoofpitje op je kookplaat laat je het vlees 5 uur staan. Daarna is het boterzacht en kun je het serveren.

Notities

We gebruiken een schenkel in dit recept omdat deze extra veel smaak aan je stoof afgeeft. 
Serveer met bijvoorbeeld een lekkere spruitjesstamppot zoals ik gedaan heb. Maar een gebakken aardappeltje met wat verse groente erbij is natuurlijk ook prima. 
Trefwoord mosterd, mosterdzaad, stoof, stoofvlees