Een pan uren en uren op het vuur laten staan en ondertussen allerlei andere dingen kunnen doen, ik vind het ideaal! De uitkomst is namelijk altijd een pan vol heerlijk boterzacht vlees wat de smaken van de kruiden volledig in zich heeft opgenomen. Daarbij geurt ook je hele keuken nog eens fantastisch. En ondertussen heb je dus uren de tijd om allerhande andere werkzaamheden te verrichten. Zoals jullie wellicht weten ben ik gek op mosterd. En daar heb je echt heel veel verschillende smaken in. Hier thuis werd deze runderstoof in pittige mosterdsaus helemaal goedgekeurd en aten we hem bij een spruitjes stamppot. Een klassieke runderstoof of runderstoofpot is het resultaat!

Bij dit gerecht kiezen we voor een vrij scherpe mosterd. Deze komt uit België maar je kunt er ook prima de Franse of Nederlandse versie voor gebruiken. Doordat de mosterd in de pan uren meestooft in een bouillon proef je niet zo zeer het scherpe meer, maar wel volop de smaak van de mosterd.

Runderstoof in pittige mosterdsaus
Mosterd zoals gebruikt in deze runderstoof in pittige mosterdsaus, ik ben er dol op! In een eerder gerecht heb ik ook gebruik gemaakt van deze Belgische mosterd. Hij komt bij Tierenteyn-Verlent vandaan en heeft een vrij pittige smaak. Het leuke keramieken potje is een mooie aanvulling op de verschillende potjes die ik al in mijn bezit heb. Het fijne van mosterd is dat het vrij lang houdbaar is in je koelkast. Zo kun je een geopend potje tot wel een jaar bewaren na opening.


Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Runderstoof in pittige mosterdsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kg runderstoofvlees
- 1 schenkel
- 5 el bloem
- zout
- peper
- 2 el zwart mosterdzaad
- 1 tl nootmuskaatpoeder
- 3 el scherpe mosterd
- bakvet - bijv croma
- 1 blokje runderbouillon
En zo maak je het:
- Snijd als eerste het vlees in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Bestrooi ze met zout en peper en vervolgens strooi je de bloem erover. Hussel het vlees zodat er overal een laagje bloem op het vlees zit.
- Verhit je stoofpan goed en doe er een flinke scheut croma ( of ander merk ) bakvet in en bak in kleine porties het vlees helemaal goudbruin. Haal ze telkens uit de pan voordat je de volgende portie toevoegt en leg ze even op een bord apart. Als laatste bak je de schenkel ook even om en om in de pan.
- Voeg de bruin gebakken blokjes vlees toe aan de schenkel en voeg nu de mosterd, nootmuskaatpoeder en nog wat zwarte peper toe. Kruimel het blokje bouillon over het vlees.
- Voeg zoveel water toe dat het vlees onderwater staat. Géén koud maar lauwwarm water!
- En nu kan het stoven beginnen. Op een stoofpitje op je kookplaat laat je het vlees 5 uur staan. Daarna is het boterzacht en kun je het serveren.
- Heerlijk Happen!
Nog meer fijne stoofgerechten zoals runderstoof in pittige mosterdsaus? Daar heb ik er genoeg van hoor! Probeer eens deze:
- Deze heerlijke Ierse runderstof met whiskey.
- Maar ook deze kippenstoof met gedroogde pruimen.
- En deze fijne Franse stoofpot met krieltjes.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
klassieke runderstoof runderstoofpot
En weer een lekkere stoofpotje
Pingback: De klassieke boeuf Bourguignon - Heerlijke Happen
Heerlijk!
Pingback: Zero waste paprika stoofpot - Heerlijke Happen
Pingback: Varkenshaasje met mosterdsaus - Heerlijke Happen