Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zet een pannetje op met 300 ml water en breng aan de kook, of gebruik je quooker en giet het kokende water in een pannetje. Voeg de bulgur ( tarwe korrels) toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten weken.
In een koekenpan rooster je een paar minuten de gemengde noten. Hak ze vervolgens op een snijplank fijn.
Meng in een kom de ricotta met 2 el citroensap en citroenrasp van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de gemengde noten erdoor.
Maak een dressing van de 3 el walnootolie sap van 1 citroen, peper en zout.
Snij de stronkjes witlof in de lengte in dunne reepjes en doe dat ook met de appels. Je kunt ze schillen maar dat hoeft niet. Druppel het sap van een halve citroen over de witlof en de appel, zo worden ze niet bruin.
Voeg de rucola toe aan de salade en schenk de dressing erover en meng het geheel goed. Laat even staan om te marineren.
Schep de gewelde bulgur bij de salade en voeg ook het ricotta mengsel toe. Mix het geheel goed door elkaar en bestrooi met de rest van de gehakte noten.
Heerlijk Happen!
-Als je bulgur nog wat te vochtig is na de 10 minuten weken, doe het dan in een vergiet met hele fijne gaatjes en duw met een lepel het vocht eruit. -Voeg eventueel nog naar smaak extra verse kruiden toe zoals bijvoorbeeld peterselie, bieslook of oregano.