Go Back
–+ servings
Smashed zoete aardappel met knoflookboter

Smashed zoete aardappel met knoflookboter

Kruidige en smaakvolle zoete aardappels uit de oven, net even anders.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: boterkoekjes, knoflook, Parmezaanse kaas, zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • oven
  • sauspannetje

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappels
  • olijfolie
  • 40 gr roomboter
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 bakje verse kruidenmix
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el persillade

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem een bakplaat erbij en bekleed deze met bakpapier.
  • Maak de zoete aardappels schoon en snijd ze dan in plakken van een cm dik.
  • Leg ze op de bakplaat en besmeer met de olijfolie, strooi er wat persillade op. Zet in de oven voor 20 minuutjes tot ze zacht zijn.
  • Neem een sauspannetje erbij en smelt hierin de boter. Hak de verse kruiden fijn. ( Ik gebruikte een bakje met Italiaanse kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie. Pak van elke kruid 1 takje of blaadje.) Pers de knoflook en voeg deze samen met de kruiden toe aan het pannetje en roer even goed door elkaar.
  • Haal de aardappels uit de oven maar laat ze wel op het bakblik liggen. Duw met een onderkant van een glas hard op de aardappelschijven zodat ze "smashed" raken. Schep er een beetje van de boter op en rasp wat Parmezaanse kaas erop.
  • Zet terug in de oven voor een minuutje of 10 tot de kaas mooi is gesmolten.
  • Heerlijk Happen!