Smashed zoete aardappel met knoflookboter

Smashed zoete aardappel met knoflookboter

Zoete aardappel biedt net zoveel variatie als je zelf maar verzinnen kunt! Weer eens een andere manier van je AGV-tje in te vullen is deze smashed zoete aardappel met knoflookboter. Dat staat natuurlijk voor aardappelen-groente-vlees. Door de week toch nog het meest gegeten in de Nederlandse gezinnen als ik het zo om mij heen hoor. Ik snap best dat niet iedereen uitgebreid in de keuken staat, en ook dat er mensen zijn die koken helemaal niet leuk vinden. Voor een foodlover die ik zelf ben natuurlijk onbegrijpelijk, maar ze lijken te bestaan haha. Nu kan iedereen koken als hij of zij dat maar wil, en deze lekkere aardappeltjes zijn net weer even een andere invulling op de standaard gekookte aardappel!

Smashed zoete aardappel met knoflookboter
Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Smashed zoete aardappel met knoflookboter

Kruidige en smaakvolle zoete aardappels uit de oven, net even anders.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd35 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: boterkoekjes, knoflook, Parmezaanse kaas, zoete aardappel
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • oven
  • sauspannetje

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels
  • olijfolie
  • 40 gr roomboter
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 bakje verse kruidenmix
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el persillade

Instructies

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Neem een bakplaat erbij en bekleed deze met bakpapier.
  • Maak de zoete aardappels schoon en snijd ze dan in plakken van een cm dik.
  • Leg ze op de bakplaat en besmeer met de olijfolie, strooi er wat persillade op. Zet in de oven voor 20 minuutjes tot ze zacht zijn.
  • Neem een sauspannetje erbij en smelt hierin de boter. Hak de verse kruiden fijn. ( Ik gebruikte een bakje met Italiaanse kruiden zoals tijm, rozemarijn en salie. Pak van elke kruid 1 takje of blaadje.) Pers de knoflook en voeg deze samen met de kruiden toe aan het pannetje en roer even goed door elkaar.
  • Haal de aardappels uit de oven maar laat ze wel op het bakblik liggen. Duw met een onderkant van een glas hard op de aardappelschijven zodat ze "smashed" raken. Schep er een beetje van de boter op en rasp wat Parmezaanse kaas erop.
  • Zet terug in de oven voor een minuutje of 10 tot de kaas mooi is gesmolten.
  • Heerlijk Happen!
Smashed zoete aardappel met knoflookboter

Smashed zoete aardappel met knoflookboter

Dit is een lekker en makkelijk receptje wat je ook prima kunt gebruiken bij een diner. Zoals je op de foto ziet heb ik altijd een lekker blok Parmezaanse kaas in de koelkast liggen om zelf te raspen. Hierdoor weet ik zeker dat het echte Parmezaanse kaas is. Koop je de voorgeraspte zakjes dan weet je nooit helemaal precies wat ze erin doen, en of het wel de echte is! Op de zijkant van de kaas moeten in ieder geval een soort gaatjes geprikt zijn waarin je de naam Paramigiano reggiano kunt lezen. Dan weet je dat je goed zit, en natuurlijk kun je een bezoekje brengen aan de kaasboer en daar gelijk inslaan. Het is trouwens een beschermde naam, en de kaas moet daadwerkelijk uit het gebied komen om deze naam te dragen!

Andere lekkere receptjes maken met zoete aardappel? Dat kan, maak eens deze:

Smashed zoete aardappel met knoflookboter
De boter met kruiden is heel snel en simpel gemaakt!
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *