Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zorg dat je bouten op kamertemperatuur zijn. Bestrooi ze met peper en zout en braad ze aan in een koekenpan.
Snijd de sjalot fijn, de champignons in kwarten en de knoflook in kleine stukjes.
Haal de bouten uit de koekenpan en leg ze in de stoofpan.
Snel en op hoog vuur in het vet in de koekenpan bak je de sjalot en spekjes, de champignons en knoflook. Schep alles uit de pan bij de bouten in de stoofpan.
Giet hier het bier, en de wildfond bij en zet op een sudderpitje. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en doe de deksel op de pan. Laat rustig twee uur sudderen.
Na de twee uur schep je het vlees met de champignons en de spekjes uit de pan in een kom, dek af en laat op warmhoudstand in je oven staan.
Zeef de saus die in de pan is overgebleven, hier maak je een fantastische jus van door hem na het zeven tot ⅓ in te laten koken op hoog vuur.
Serveer de hazenbout met bijvoorbeeld een lekkere puree en giet er wat van de jus bij.
Heerlijk Happen!
Je kunt de jus binden door er een beertje maizena bij te doen, of bijvoorbeeld door een plak peperkoek erin op te laten lossen.