In bier gestoofde hazenbout

In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons

Geschatte leestijd: 4 minuten

Kerst, dat betekende vroeger een diner met cranberrysaus, aardappeltjes, spruitjes en een fijn stukje vlees. Veelal wild want dat hoorde volgens mijn vader wel bij de kerst. Het ene jaar een paar heerlijke fazantenpootjes en dan weer een stukje konijn of hazenbout. Helaas is mijn vader me deze herfst ontvallen en zullen deze diners tot iets van het verleden behoren. Mijn moeder is echter niet zo van het wild, en dus kreeg ik uit haar vriezer de stukjes wild die mijn vader al had klaarliggen voor het diner van dit jaar. Met liefde en een traan in mijn ooghoek heb ik in bier gestoofde hazenbout gemaakt en geproost op zijn leven! Hazenbout braden met puree en zuurkool. klassieke hazenbout recept

In bier gestoofde hazenbout
Zo mals, het vlees valt van het bot!

In bier gestoofde hazenbout

Het belangrijkste ingrediënt voor een goede stoof zoals In bier gestoofde hazenbout, is: tijd! Zo ook voor deze in bier gestoofde hazenbout. Hoe langer hoe beter, en op een lekker laag pitje. Vroeger zette mijn vader ze op een petroleum stelletje en stond het uren en uren te pruttelen. In deze tijd van haast, snel snel klaar en aan tafel lijkt de stoofpot een beetje uit de gratie te vallen, maar daar doe ik dus niet aan mee!

In bier gestoofde hazenbout
Aanbraden in de pan, daarna in de stoofpot en pruttelen maar.

Ik heb al een aantal keer bij hele fijne stoof-events kunnen zijn. Wil je wat meer lezen over hoe te bereiden, en met welk vlees? Neem even de tijd en lees eens dit blogartikel wat ik daar over schreef. Geniet van de In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons. Hazenbout braden met puree en zuurkool.

In bier gestoofde hazenbout
En dan gewoon lekker bezig met de dingen van de dag terwijl er in de keuken magie gebeurt.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Geniet! En proost op elkaar en het leven.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

In bier gestoofde hazenbout

In bier gestoofde hazenbout

Kerst daar hoort een stukje wild bij volgens mijn vader, ik maakte zijn hazenbout.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 85 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: haas, kastanje champignons, kerst, sjalot, spekjes, tijm
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 404kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 hazenbouten
  • 150 gr kastanje champignons
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 1 flinke tak tijm
  • 1 flesje Guinness bier
  • 1 pot wildfond 400 ml
  • 3 sjalotten
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • peper
  • 3 tenen knoflook

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zorg dat je bouten op kamertemperatuur zijn. Bestrooi ze met peper en zout en braad ze aan in een koekenpan.
  • Snijd de sjalot fijn, de champignons in kwarten en de knoflook in kleine stukjes.
  • Haal de bouten uit de koekenpan en leg ze in de stoofpan.
  • Snel en op hoog vuur in het vet in de koekenpan bak je de sjalot en spekjes, de champignons en knoflook. Schep alles uit de pan bij de bouten in de stoofpan.
  • Giet hier het bier, en de wildfond bij en zet op een sudderpitje. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en doe de deksel op de pan. Laat rustig twee uur sudderen.
  • Na de twee uur schep je het vlees met de champignons en de spekjes uit de pan in een kom, dek af en laat op warmhoudstand in je oven staan.
  • Zeef de saus die in de pan is overgebleven, hier maak je een fantastische jus van door hem na het zeven tot ⅓ in te laten koken op hoog vuur.
  • Serveer de hazenbout met bijvoorbeeld een lekkere puree en giet er wat van de jus bij.
  • Heerlijk Happen!
Je kunt de jus binden door er een beertje maizena bij te doen, of bijvoorbeeld door een plak peperkoek erin op te laten lossen. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer lekkere stoofpotten zoals in bier gestoofde hazenbout? Dat kan want daar heb ik er genoeg van! Hier een kleine selectie:

Pittige runderstoof met zoethout.

Kalfsstoof in dragonsaus, een favoriet van mij.

Of deze spicy pompoen chili con carne.

Normaal gezien geef ik hier maar drie opties voor andere recepten, maar omdat ik echt héél veel stoofjes heb krijg je er hier nóg drie als alternatief op de In bier gestoofde hazenbout!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

klassieke hazenbout recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons

8 gedachten over “In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons”

  1. Pingback: Natuurrund stoof uit de ecostoof - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Shepards pie met knolselderij en gehakt - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gestoofde konijn met Madeirasaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept