Go Back
Kippendij in champignon roomsaus

Kippendij in champignon roomsaus

Francine
Een zachte, gare kippendij in een romige champignonsaus.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 4 personen

Equipment

  • koekenpan

Ingredi├źnten
  

  • 1 kg kippendij (mag met bot)
  • 400 gr champignons
  • 250 ml kookroom 35% vet
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el persillade
  • peper/zout
  • verse peterselie

Instructies
 

  • Pers het sap van de citroen uit. Neem een kom erbij en doe hier de kippendijen in. Bestrooi met peper en zout en masseer het vlees in. Giet het citroensap erbij en schep de persillade erbij en laat een 15tal minuutjes intrekken.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakken en pers de knoflook tenen uit.
  • Verhit een grote koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de kippendijen aan beide zijdes mooi goudbruin. Haal ze vervolgens uit de pan en leg op een bord opzij.
  • Voeg de champignons en de knoflook toe aan de pan en bak deze ook tot ze lekker zacht beginnen te worden.
  • Voeg de kookroom toe er roer het geheel, daarna de Parmezaanse kaas en laat deze helemaal smelten, de saus zal hierdoor wat dikker worden, en echt lekker creamy eruit zien.
  • Doe de kippendijen terug in de pan en laat even warm worden in de saus. Maak af met de vers gehakte peterselie en serveer.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Je kunt er pasta bij serveren, maar rijst is ook een lekkere optie. 
Trefwoord champignons, kippendij, kookroom, peterselie