Kippendij in champignon roomsaus

Kippendij in champignon roomsaus

Kip het meest veelzijdige stukje vlees…. wedden dat dat liedje van die slogan nu in je hoofd zit! Mooi hè dat soort dingen blijven je gewoon bij. Maar het is wel waar, want je kunt kip op werkelijk zo ongelofelijk veel manieren bereiden met verschillende onderdelen van de kip zoals in dit recept, kippendij in champignon roomsaus Het “biefstukje” van de kip zijn toch wel de dijen. Lekker met een vetrandje en ook met het bot erin heel goed te bereiden. Toch liggen er heel wat meer filets in de schappen, of bij de slager dan de dij. Terwijl die filets vrij makkelijk uitdrogen met het bakken, en de dij lekker juich en mals blijft. Hoe het ook zij, maak deze kippendij in champignon roomsaus maar eens en vertel me daarna wat je ervan vond, ik weet zeker dat je een positieve reactie hier onder het recept zult achter laten!

Neem wel een lekkere grote koekenpan zodat alles er goed in past.
Kippendij in champignon roomsaus

Kippendij in champignon roomsaus

Francine
Een zachte, gare kippendij in een romige champignonsaus.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 4 personen

Equipment

  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 kg kippendij (mag met bot)
  • 400 gr champignons
  • 250 ml kookroom 35% vet
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el persillade
  • peper/zout
  • verse peterselie

Instructies
 

  • Pers het sap van de citroen uit. Neem een kom erbij en doe hier de kippendijen in. Bestrooi met peper en zout en masseer het vlees in. Giet het citroensap erbij en schep de persillade erbij en laat een 15tal minuutjes intrekken.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakken en pers de knoflook tenen uit.
  • Verhit een grote koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de kippendijen aan beide zijdes mooi goudbruin. Haal ze vervolgens uit de pan en leg op een bord opzij.
  • Voeg de champignons en de knoflook toe aan de pan en bak deze ook tot ze lekker zacht beginnen te worden.
  • Voeg de kookroom toe er roer het geheel, daarna de Parmezaanse kaas en laat deze helemaal smelten, de saus zal hierdoor wat dikker worden, en echt lekker creamy eruit zien.
  • Doe de kippendijen terug in de pan en laat even warm worden in de saus. Maak af met de vers gehakte peterselie en serveer.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Je kunt er pasta bij serveren, maar rijst is ook een lekkere optie. 
Trefwoord champignons, kippendij, kookroom, peterselie
Bak de kip aan beide zijdes mooi goudbruin, ik heb deze keer voor kippendij met het bot er nog in gekozen, maar het mogen ook kippendij-filets zijn hoor.

Kippendij in champignon roomsaus

Vlees eten staat steeds meer ter discussie, niet goed voor het milieu, stikstof uitstoot van de boeren, dierenleed, enzovoort enzovoort. Zelf ben ik een vleeseter en dat zal niet any time soon anders gaan worden. Wel kun je bewustere keuzes maken. Waar koop je je vlees, hoeveel eet je het, kies je voor biologisch en wélke stukken vlees eet je? Zoals hierboven al beschreven eten we eigenlijk niet zo veel kippendij maar kiezen we voor de filets of de pootjes. Wat mij betreft kopen we alle onderdelen, want hiermee maak je dus de lekkerste gerechten zoals deze kippendij in champignon roomsaus. Zeker kunnen we ook nadenken over hoé vaak we het dan eten, en iets minder is helemaal niks mee.

Ook zo dol op kippendijen? Het is toch het biefstukje van de kip zeg maar…Maak eens deze gerechtjes:

De heerlijke zachte roomsaus maakt echt het gerecht. Doop er wat brood in of eet dit gerecht met een lekkere pasta.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

8 gedachten over “Kippendij in champignon roomsaus”

    1. Hi Carla, in dit geval de kruidenmix. ( ik ontwikkelde er zelf 1 , deze is te koop bij Van Beekum online) , maar zelf mijn mix maken kan ook! Zoek op mijn site naar persillade en dan vind je daar een blog over. Succes met koken, dit is een topper, gr Francine

  1. 4 stars
    Erg lekker recept. Ik heb 1 kilo kipdijen gebruikt en wat verse tijm zonder het recept verder wezenlijk te veranderen. Voor de “ kleur” heb ik wel wortel en diepvries doperwtjes toegevoegd. Alles ging in één keer op! Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *