Makreelsalade met roerbak bloemkool
Recept afdrukken

Makreelsalade met roerbak bloemkool

Een gezonde lunch met een lekker vet visje.
Voorbereidingstijd25 min
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, makreel, tomaat, veldsla
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Equipment

Ingrediënten

  • 2 makreel filets
  • 200 gr bloemkoolroosjes
  • 4 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 zakje veldsla
  • 2 el persillade
  • zout en peper

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook met wat zout erin. Blancheer de bloemkoolroosjes een minuut of 3. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
  • Verhit een koekenpan en doe er een beetje olijfolie in. Bestrooi de roosjes met de persillade en bak ze een minuutje of 10 in de pan.
  • Schil de komkommer met een kaasrasp in dunne plakken.
  • Snijd met een mes om en om de tomaatjes schuin in. ( als kartelrandjes) als je helemaal rond bent trek je de helften voorzichtig van elkaar.
  • Neem een schaal erbij en doe hier eerst de sla op. Druppel er wat olijfolie over. Maak daarna de salade af met de rest van de ingrediënten.
  • Heerlijk Happen!