Makreelsalade met roerbak bloemkool

Makreelsalade met roerbak bloemkool

Een gezonde leefstijl betekent ook gezonde vetten binnenkrijgen. Daar is de makreel een uitstekend voorbeeld voor. Een lekker gerookt vet visje, super zacht vlees èn vrij gemakkelijk verkrijgbaar. Voor de lunch maakte ik deze fijne makreelsalade met roerbak bloemkool. Zo krijgen we naast gezonde vetten ook nog wat vezels en vitamines binnen. Natuurlijk kun je de tomaatjes er gewoon bij leggen of door het midden snijden. Ik vind het altijd leuk om er van die kleine roosjes van te maken. Super makkelijk en het ziet er gelijk heel feestelijk uit op je bord.

Makreelsalade met roerbak bloemkool
Lekker met zoete tomaten erbij.
Makreelsalade met roerbak bloemkool

Makreelsalade met roerbak bloemkool

Een gezonde lunch met een lekker vet visje.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, makreel, tomaat, veldsla
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • pan
  • koekenpan

Ingrediënten:

  • 2 makreel filets
  • 200 gr bloemkoolroosjes
  • 4 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 zakje veldsla
  • 2 el persillade
  • zout en peper

En zo maak je het:

  • Breng een pan water aan de kook met wat zout erin. Blancheer de bloemkoolroosjes een minuut of 3. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
  • Verhit een koekenpan en doe er een beetje olijfolie in. Bestrooi de roosjes met de persillade en bak ze een minuutje of 10 in de pan.
  • Schil de komkommer met een kaasrasp in dunne plakken.
  • Snijd met een mes om en om de tomaatjes schuin in. ( als kartelrandjes) als je helemaal rond bent trek je de helften voorzichtig van elkaar.
  • Neem een schaal erbij en doe hier eerst de sla op. Druppel er wat olijfolie over. Maak daarna de salade af met de rest van de ingrediënten.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Makreelsalade met roerbak bloemkool
Onze beagle zat naast me geplakt, die is namelijk ook gek op makreel.

Makreelsalade met roerbak bloemkool

Een lekker gerookt makreeltje vers bij de visboer! Heerlijk toch, en dit visje zit vol met vitamine B 12, beter voor je dan van die vitaminepillen slikken! Deze vissen zwemmen dicht bij de wateroppervlakte en voeden zichzelf met plankton. Overigens is het een vraatzuchtig beestje zo eet hij ook garnalen en kreeftjes. Hij zwemt rond met de bek open en zeeft zo het eten uit het water. Het velletje van de vis heeft bij de visboer een goudgele gloed. Dat heeft hij in het water niet. Daar is hij zilver-blauwachtig. Heel groot wordt hij niet, ongeveer 30 tot 50 cm. Zelf ben ik als de dood voor graatjes, dus ik koop altijd filets! Ooit zag ik iemand stikken op een graat, gelukkig overleefde deze persoon het! Iets goedkoper is vaak als je gewoon de hele vis koopt, en hem zelf thuis schoonmaakt. Maar dat zul je mij dus niet zien doen haha.

Andere recepten met een visje? Dat kan hoor, ik heb een aantal lekkere opties voor je:

Makreelsalade met roerbak bloemkool
Makreel eten is een gezonde keuze, vol met vitamine B12.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.