Go Back
Basisrecept krokante kikkererwten

Basisrecept krokante kikkererwten

Francine
Een fijn basisrecept voor heerlijke krokante kikkererwten.
Bereidingstijd 17 min
Gang Borrelhapje
Keuken European
Porties 1 bakje

Equipment

  • aifryrer

Ingrediënten
  

  • 1 blik kikkererwten
  • olijfolie
  • zout / peper
  • kruiden naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm je airfyer eventjes voor.
  • Laat de kikkerwten uitlekken in een vergiet, bewaar eventueel het sap voor chocomousse.
  • De erwten hoef je verder niet te drogen.
  • Zet de airfryer op 17 minuten op 190 graden, de eerste 5 minuten laat je ze drogen. Haal ze daarna eruit en doe ze in een kom giet er wat olijfolie overheen en doe ze dan terug in de airfryer. ( Deze gaat als het goed is gewoon verder met het aftellen van 17 min naar 1)
  • Laat ze nu bakken tot de laatste 3 minuten. Haal ze weer uit de airfryer en strooi er de kruiden overheen die je lekker vindt. Dit doe je zo laat in het proces pas om ervoor te zorgen dat de kruiden niet verbranden in de aifryrer.
  • Na de laatste 3 minuutjes doe je de krokante kikkerwten in een kom.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Bak ze eens met truffelolie voor een heel andere smaak.
-Gebruik mijn persillade mix voor een fijne smaak. 
-Gooi het sap niet weg maar maak er chocomousse of meringues mee. 
-Kruiden die je erop kunt strooien: kerriepoeder, peper, zout, kerrie, ras el hanout, knoflookpoeder. 
Trefwoord kikkererwt, kruiden, olijfolie