Kikkererwten heb ik eigenlijk nooit echt heel lekker gevonden. Kleine meelachtige balletjes met maar weinig smaak. Maar daar heb ik wat op gevonden! Deze wat gezondere levensstijl vraagt nou eenmaal wat aanpassingen en kikkererwten horen daar dus ook bij. Hoe krijg je ze nou lekker smakelijk op je bord of in een bakje? Juist ja door ze te bakken. Dan transformeren ze in eens in hele lekkere krokante balletjes. En die kun je dus op vele manieren kruiden en op smaak brengen. Gewoon als snack te eten, maar ook bij een salade als topping te gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoé doen we dat? Juist ja met de airfryer en niet in de gewone oven ( hoewel dat wel kan hoor). Ik geef je hier een basisrecept krokante kikkererwten! kikkererwten recept
Basisrecept krokante kikkererwten

Basisrecept krokante kikkererwten
Dit erwtje heeft verschillende namen, zo heet hij bijvoorbeeld ook keker, kekererwt, of garbanzo. De voedingswaarden zijn hoog bij deze kleine erwten. Zo zit er per 100 gram 20 gram eiwit in, 15 gram aan voedingsvezels en maar 5 gram vet. Daarmee een ideale vleesvervanger. Er is een oud Turks sprookje dat het verhaal vertelt van een jongetje dat zo groot is als een kikkererwt.

Dit komt doordat een kinderloze vrouw op een dag kikkererwten zeeft en vervolgens veranderen de erwten in kinderen. Hier in Europa hebben hetzelfde soort verhaaltjes als bijvoorbeeld Klein Duimpje, of duimendik van de gebroeders Grimm. Google het verhaal maar eens dan kun je het zelf lezen. En misschien ondertussen lekker deze snack erbij verorberen!


Basisrecept krokante kikkererwten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
En zo maak je het:
- Verwarm je airfyer eventjes voor.
- Laat de kikkerwten uitlekken in een vergiet, bewaar eventueel het sap voor chocomousse.
- De erwten hoef je verder niet te drogen.
- Zet de airfryer op 17 minuten op 190 graden, de eerste 5 minuten laat je ze drogen. Haal ze daarna eruit en doe ze in een kom giet er wat olijfolie overheen en doe ze dan terug in de airfryer. ( Deze gaat als het goed is gewoon verder met het aftellen van 17 min naar 1)
- Laat ze nu bakken tot de laatste 3 minuten. Haal ze weer uit de airfryer en strooi er de kruiden overheen die je lekker vindt. Dit doe je zo laat in het proces pas om ervoor te zorgen dat de kruiden niet verbranden in de aifryrer.
- Na de laatste 3 minuutjes doe je de krokante kikkerwten in een kom.
- Heerlijk Happen!
Waar kun je deze kleine rakkers zoals gemaakt in Basisrecept krokante kikkererwten nog meer voor gebruiken? Hier een aantal ideetjes voor je:
- Deze vegan kikkerwtensoep met wortel.
- Of deze fijne dip: velderwtjes-kikkererwten hummus.
- Maar ook deze salade met geroosterde kikkererwten.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kikkererwten recept
Pingback: Basisrecept Mediterraanse ratatouille - Heerlijke Happen
Pingback: Gezonde carrot cake bliss balls - Heerlijke Happen
Pingback: Basisrecept voor een klassieke nasi goreng - Heerlijke Happen
Pingback: Kidneybonen salade met kikkererwten - Heerlijke Happen
Pingback: Hele kip uit de aerofryer met limoen - Heerlijke Happen
Pingback: Basisrecept Elszasser flammkuchen - Heerlijke Happen
zo zijn ze heel lekker
Pingback: Basisrecept voor heerlijke oliebollen - Heerlijke Happen
Pingback: Kaneel pompoenbrood met rozijnen. - Heerlijke Happen
Pingback: Ananas kokoswafels met Griekse yoghurt - Heerlijke Happen