Go Back
Zachte Siciliaanse amaretti koekjes

Zachte Siciliaanse amaretti koekjes

Francine
Heerlijke, makkelijke, zachte koekjes waar je van kunt blijven eten.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Gang koekjes
Keuken Italiaans
Porties 20 stuks

Equipment

  • oven

Ingrediënten
  

  • 150 gr amandelmeel
  • 1 eiwit van een groot ei
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1 tl geraspte schil van een mandarijn biologisch
  • 1 tl amandel-essence
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Neem een kom erbij en doe hier alle ingrediënten in behalve het poedersuiker.
  • Mix tot een mooie deegbal en verdeel vervolgens tot kleine balletjes.
  • Doe wat poedersuiker in een kom of schaal en haal de koekjes hier doorheen zodat ze overal een laagje krijgen. Leg ze op het bakblik.
  • Zet in de oven voor 15 minuutjes en laat ze daarna even afkoelen.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Je kunt zoals ik deed een amandel op de koekjes drukken, maar bijvoorbeeld ook gedroogd fruit. 
-Het originele recept bevat citroen-zest, ik veranderde dit voor mandarijn. 
-Dit hoeven geen prachtige exact dezelfde koekjes te zijn, een recept wat niet kan mislukken dus! 
Trefwoord amandelen, amaretti, koekjes