Zachte Siciliaanse amaretti koekjes

Zachte Siciliaanse amaretti koekjes

Zo makkelijk te maken dat je je kunt afvragen waarom koop ik dit in een winkel? En dat ze dan ook nog eens binnen twintig minuten op tafel staan maakt het helemaal een verleidelijke snack om veel te veel van te eten! Ben ik tevreden met deze zachte Siciliaanse amaretti koekjes? Nou dat kun je wel zeggen ja. Hoe komen ze dan op de blog terecht zou je je kunnen afvragen? Very very last minute ontdekte Mandy van Mandyandmore een foutje in haar uitwisselproject van foodbloggers! Ze deed een noodoproep op Instagram en ik besloot een recept te maken van de bijna vergeten Corien van “CoriensIten” , een leuke Friese blogster. Zij was namelijk per ongeluk niet gekoppeld en dat kan natuurlijk niet! Zo gezegd zo gedaan, ik ging snel aan de slag en toverde deze heerlijkheden uit mijn oven. ( Lees onder het recept verder.)

Zachte Siciliaanse amaretti koekjes
Dit ziet er toch té lekker uit!

Zachte Siciliaanse amaretti koekjes

Heerlijke, makkelijke, zachte koekjes waar je van kunt blijven eten.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Gang: koekjes
Keuken: Italiaans
Trefwoord: amandelen, amaretti, koekjes
Porties: 20 stuks
Auteur: Francine

Equipment

  • oven

Ingrediënten

  • 150 gr amandelmeel
  • 1 eiwit van een groot ei
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1 tl geraspte schil van een mandarijn biologisch
  • 1 tl amandel-essence
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Neem een kom erbij en doe hier alle ingrediënten in behalve het poedersuiker.
  • Mix tot een mooie deegbal en verdeel vervolgens tot kleine balletjes.
  • Doe wat poedersuiker in een kom of schaal en haal de koekjes hier doorheen zodat ze overal een laagje krijgen. Leg ze op het bakblik.
  • Zet in de oven voor 15 minuutjes en laat ze daarna even afkoelen.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Je kunt zoals ik deed een amandel op de koekjes drukken, maar bijvoorbeeld ook gedroogd fruit. 
-Het originele recept bevat citroen-zest, ik veranderde dit voor mandarijn. 
-Dit hoeven geen prachtige exact dezelfde koekjes te zijn, een recept wat niet kan mislukken dus! 
Zachte Siciliaanse amaretti koekjes
In plaats van citroen gebruikte ik mandarijn-zest.

Zachte Siciliaanse amaretti koekjes

Het grappige aan dit verhaal is dat dit recept door Corien zelf ook al een keer “geswapt” was met weer andere leuke foodies, namelijk De Danoi’s! En omdat er héél snel een recept gemaakt moest worden koos ik voor dit recept. Gelukkig had ik alles in huis om deze fijne koekjes te maken en kon ik binnen no-time fotograferen. Om vervolgens hier het recept uit te schrijven en voor jullie klaar te zetten. En zo zie je maar, eten verbindt mensen, brengt bloggers bij elkaar, en zorgt ervoor dat de lekkerste recepten een groot podium krijgen.

Nog meer leuke Italiaanse gerechten of recepten? Ik heb hier een paar leuke voorbeelden voor je:

Zachte Siciliaanse amaretti koekjes
Ik drink geen koffie, maar bij thee passen ze ook prima.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Zachte Siciliaanse amaretti koekjes”

  1. Pingback: Mediterraanse Madeleines met roze topping - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *