Zo makkelijk te maken dat je je kunt afvragen waarom koop ik dit in een winkel? En dat ze dan ook nog eens binnen twintig minuten op tafel staan maakt het helemaal een verleidelijke snack om veel te veel van te eten! Ben ik tevreden met deze zachte Siciliaanse amaretti koekjes? Nou dat kun je wel zeggen ja. Hoe komen ze dan op de blog terecht zou je je kunnen afvragen? Very very last minute ontdekte Mandy van Mandyandmore een foutje in haar uitwisselproject van foodbloggers! Ze deed een noodoproep op Instagram en ik besloot een recept te maken van de bijna vergeten Corien van “CoriensIten” , een leuke Friese blogster. Zij was namelijk per ongeluk niet gekoppeld en dat kan natuurlijk niet! Zo gezegd zo gedaan, ik ging snel aan de slag en toverde deze heerlijkheden uit mijn oven. ( Lees onder het recept verder.)


Zachte Siciliaanse amaretti koekjes
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gr amandelmeel
- 1 eiwit - van een groot ei
- 75 gr kristalsuiker
- 1 tl geraspte schil van een mandarijn - biologisch
- 1 tl amandel-essence
- poedersuiker
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Neem een kom erbij en doe hier alle ingrediënten in behalve het poedersuiker.
- Mix tot een mooie deegbal en verdeel vervolgens tot kleine balletjes.
- Doe wat poedersuiker in een kom of schaal en haal de koekjes hier doorheen zodat ze overal een laagje krijgen. Leg ze op het bakblik.
- Zet in de oven voor 15 minuutjes en laat ze daarna even afkoelen.
- Heerlijk Happen!

Zachte Siciliaanse amaretti koekjes
Het grappige aan dit verhaal is dat dit recept door Corien zelf ook al een keer “geswapt” was met weer andere leuke foodies, namelijk De Danoi’s! En omdat er héél snel een recept gemaakt moest worden koos ik voor dit recept. Gelukkig had ik alles in huis om deze fijne koekjes te maken en kon ik binnen no-time fotograferen. Om vervolgens hier het recept uit te schrijven en voor jullie klaar te zetten. En zo zie je maar, eten verbindt mensen, brengt bloggers bij elkaar, en zorgt ervoor dat de lekkerste recepten een groot podium krijgen.
Nog meer leuke Italiaanse gerechten of recepten? Ik heb hier een paar leuke voorbeelden voor je:
- Deze typisch Italiaanse castagnaccio taart.
- Of deze yummie Italiaanse vlaggetjes amuses.
- Maar ook deze pesto lasagne salade is top!

Bij ons in de winkel hebben ze alleen zelfrijzend amandelbakmeel. Kun je dat hier ook voor gebruiken?
Groetjes Karin
Hi Karin, nee dat zou ik niet gebruiken, dan of even naar een andere winkel of online bestellen, ik koop het of bij de natuurwinkel of bij de Albert Heijn. Gr Francine
Hoi Francine,
Hartelijk dank voor het (snelle) antwoord.
Op naar de AH dan maar.
Groetjes Karin
hey,
Ik ga het receptje binnenkort uitproberen maar ik vroeg mij af hoelang de koekjes kunnen bewaard worden. Ook vroeg ik mij af of deze eventueel ingevroren kunnen worden.
Pingback: Apple pie rolletje met mascarpone-slagroom - Heerlijke Happen
Deze zijn zoooooo Lekker!
onweerstaanbaar lekker !!!!!
Helemaal mee eens!
Pingback: Lekkere zoete speltmeel havermout chocolade koeken - Heerlijke Happen
Pingback: Rooibos shots gezond van binnenuit - Heerlijke Happen
Pingback: Theeliefhebber? Déze producten wil je in huis halen! - Heerlijke Happen