Go Back
Forel uit de oven met kruiden en citroen

Forel uit de oven met kruiden en citroen

Francine
Een fijn basisrecept voor forel uit de oven.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 2 personen

Equipment

  • oven

Ingrediƫnten
  

  • 2 forellen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 biologische citroen
  • olijfolie
  • zeezout

Instructies
 

  • De forel was door de visboer als schoongemaakt van binnen.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem een grote ovenschaal erbij en giet hier een laagje olijfolie in. Leg de forel op de olie. Vul de buik met de kruiden en de schijfjes citroen. Strooi er ook wat zout in en bovenop de vis. Druppel wat olie over de forel.
  • Zet de schaal in de oven voor 30 minuutjes tot hij helemaal gaar is. Haal uit de oven en schep voorzichtig op een bord.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord forel, peterselie, vis