Forel uit de oven met kruiden en citroen

Forel uit de oven met kruiden en citroen

Genieten van de simpele dingen in het leven. We kunnen ons wel eens een beetje verliezen in de dagelijkse “rat-race” van het leven. Werken, zorgen, sporten, hobby’s, de dagen en weken denderen aan ons voorbij. Voor je het weet is er weer een jaar voorbij en worden we stiekem een beetje geleefd in deze maatschappij. Een lekkere maaltijd, even rustig aan tafel zitten en genieten van wat er voor je op tafel staat, dat is voor ons hier thuis een manier om even op de pauze-knop te drukken. Je eigen visje ontdoen van de graatjes is een secuur werkje en daar neem je rustig je tijd voor. Het recept voor deze forel uit de oven met kruiden en citroen is haast kinderlijk eenvoudig. Het resultaat daarentegen zó lekker, dus neem een momentje en geniet! We gaan forel bakken. forel aluminiumfolie oven

forel bakken
Heerlijke verse forel uit de oven
forel met kruiden uit de oven
Lekker met Provençaals zout erbij.

Forel uit de oven met kruiden en citroen

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik nogal een graatjes-fobie heb, dus heel vaak koop ik niet een hele vis met alles erop en eraan. Maar zo nu en dan waag ik me eraan en ontleed ik haast met chirurgische precisie mijn visje. Natuurlijk zou je ook je visboer kunnen vragen om dit voor je te doen.

Overigens is dit forel recept een recept wat ook heel makkelijk op de BBQ te maken is. Je hebt van die tangen waar je een vis tussen kunt klemmen. Je vult dan gewoon zijn buik met de citroen en de kruiden als in dit recept. En dan klem je hem dicht en gaat hij op de BBQ. Zo kun je forel bakken op een hele makkelijke manier. Maar je zou het ook in een aluminiumfolie kunnen inpakken en het pakketje op deze manier met een scheutje witte wijn erbij kunnen grillen op de BBQ.

Forel uit de oven met kruiden en citroen

Forel uit de oven met kruiden en citroen

Een fijn basisrecept voor forel uit de oven.
4.9 van 15 reacties
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: forel, peterselie, vis
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

 • 2 forellen
 • 4 takjes peterselie
 • 2 takjes rozemarijn
 • 1 biologische citroen
 • olijfolie

Kruiden en specerijen

En zo maak je het:

 • Verwarm je oven voor op 200 graden.
 • Neem een grote ovenschaal erbij en giet hier een laagje olijfolie in. Leg de forel op de olie. Vul de buik met de kruiden en de schijfjes citroen. Strooi er ook wat zout en peper in, en ook bovenop de vis. Druppel nog wat olie over de forel.
 • Zet de schaal in de oven voor 20-25 minuutjes tot hij helemaal gaar is. Haal uit de oven en schep voorzichtig op een bord.
 • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk! recept forel uit de oven

Zin in een ander visje zoals forel uit de oven met kruiden en citroen? Ik heb een paar hele fijne receptjes:

forel aluminiumfolie oven recept forel uit de oven

10 gedachten over “Forel uit de oven met kruiden en citroen”

 1. Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Huisgemaakte lavendelhoning citroen icetea - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept