Forel uit de oven met kruiden en citroen

Forel uit de oven met kruiden en citroen

Genieten van de simpele dingen in het leven. We kunnen ons wel eens een beetje verliezen in de dagelijkse “rat-race” van het leven. Werken, zorgen, sporten, hobby’s, de dagen en weken denderen aan ons voorbij. Voor je het weet is er weer een jaar voorbij en worden we stiekem een beetje geleefd in deze maatschappij. Een lekkere maaltijd, even rustig aan tafel zitten en genieten van wat er voor je op tafel staat, dat is voor ons hier thuis een manier om even op de pauze-knop te drukken. Je eigen visje ontdoen van de graatjes is een secuur werkje en daar neem je rustig je tijd voor. Het recept voor deze forel uit de oven met kruiden en citroen is haast kinderlijk eenvoudig. Het resultaat daarentegen zó lekker, dus neem een momentje en geniet!

Forel uit de oven met kruiden en citroen
Creepy met dat oog? Ik vind van niet…
Forel uit de oven met kruiden en citroen

Forel uit de oven met kruiden en citroen

Francine
Een fijn basisrecept voor forel uit de oven.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 2 personen

Equipment

  • oven

Ingrediënten
  

  • 2 forellen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 biologische citroen
  • olijfolie
  • zeezout

Instructies
 

  • De forel was door de visboer als schoongemaakt van binnen.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem een grote ovenschaal erbij en giet hier een laagje olijfolie in. Leg de forel op de olie. Vul de buik met de kruiden en de schijfjes citroen. Strooi er ook wat zout in en bovenop de vis. Druppel wat olie over de forel.
  • Zet de schaal in de oven voor 30 minuutjes tot hij helemaal gaar is. Haal uit de oven en schep voorzichtig op een bord.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord forel, peterselie, vis
Forel uit de oven met kruiden en citroen
Lekker met Provençaals zout erbij.

Forel uit de oven met kruiden en citroen

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik nogal een graatjes-fobie heb, dus heel vaak koop ik niet een hele vis met alles erop en eraan. Maar zo nu en dan waag ik me eraan en ontleed ik haast met chirurgische precisie mijn visje. Natuurlijk zou je ook je visboer kunnen vragen om dit voor je te doen. Overigens is dit een recept wat ook heel makkelijk op de BBQ te maken is. Je hebt van die tangen waar je een vis tussen kunt klemmen. Je vult dan gewoon zijn buik met de citroen en de kruiden als in dit recept. En dan klem je hem dicht em gaat hij op de BBQ. Maar je zou het ook in een aluminiumfolie kunnen inpakken en het pakketje op deze manier met een scheutje witte wijn erbij kunnen grillen op de BBQ.

Zin in een ander visje? Hoewel ik meer een vleeseter ben heb ik toch een paar hele fijne receptjes:

Forel uit de oven met kruiden en citroen
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Forel uit de oven met kruiden en citroen”

  1. Pingback: Filodeeg loempia uit de oven - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *