Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook in een pannetje de sushirijst precies zoals op de verpakking staat aangegeven.
In een ander pannetje kook je een aantal minuten de bloemkoolrijst, dan goed laten uitlekken in een vergiet. Als de sushirijst klaar is schep je de bloemkoolrijst erbij en schep je het geheel goed om zodat het goed gemengd is.
Ontvel en ontpit de avocado en prak met het sap van een halve citroen in een kommetje. Snijd de komkommer in repen.
Leg het norivel op het matje en verdeel de rijst over het vel. Daarop leg je de gerookte zalm, besmeer horizontaal met de avocado en leg een stuk komkommer in het midden daarvan.
Rol voorzichtig maar wel heel strak de sushirol op.
Met een super scherp mes snijd je de rol in plakjes. Ik haalde er 6 uit een rol. Serveer met wat sojasaus.
Heerlijk Happen!
-Bestrooi eventueel met wat sesampitjes. -Je kunt afgedekt de sushi best een dag in de koelkast bewaren, dat deed ik ook en had de volgende dag een lekkere lunch. Rollen maar en genieten!