Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de roomkaas zodat deze daarna weer even kan opstijven in de koelkast. Doe de gekookte biet in je blender en hak hem helemaal fijn tot moes. Voeg naar smaak peper,zout en knoflookpoeder toe en schep de roomkaas erbij. Zet de blender nog een keer aan en mix het geheel goed tot een zachte mousse. Schep met een lepel in een spuitzak en laat dus in de koelkast opstijven.
Zet je oven aan op 170 graden en laat hem voorverwarmen.
Neem je (schone) blender of keukenmachine erbij en breek hierin de eieren en doe de olijfolie erbij. Vul hem dan verder af met alle ingrediënten van de lijst voor de Madeleines. Mix eerst op lage snelheid en verhoog deze zodra het vloeibaar wordt. Mix het geheel tot het een zacht beslag is geworden.
Neem je bakvorm erbij en schep in elk schelpje een goede eetlepel beslag. Strooi wat pijnboompitjes op het beslag. Zet in de oven en bak voor 25-30 minuutjes tot ze mooi gaar zijn. ( prik met een satéprikker om te zien of ze goed gaar zijn vanbinnen)
Laat ze afkoelen en spuit met de spuitzak een toefje roomkaas erop.
Heerlijk Happen!
Het originele recept is van Nora French, zij gebruikt echter boekweitmeel. Ook gebruikt zij het beslag in zijn geheel op een bakplaat en bakt het af als een plaatbrood. Ik heb het dus aangepast naar Madeleines.